Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα νηστήσιμη


11
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo mima mima
Πολύ ωραία μηλόπιτα με φύλλο κρούστας. Ούτε καλή φωτογραφία δεν έβγαλα γιατί εξαφανίστηκε.
Ετικέτες:γλυκό νηστήσιμο, νηστήσιμα, σαρακοστιανά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο φύλλο κρούστας (το φρέσκο από το ψυγείο είναι πολύ ωραίο)
1 κ.σ. βιτάμ
λίγο σπορέλαιο
ζάχαρη
κανέλλα

Για την γέμιση
4 μήλα
1 κούπα ζάχαρη
1 κ.σ. κανέλλα
4 φέτες ψωμί του τοστ
3 κ.σ. βιτάμ
Βάζουμε στο μούλτι τις φέτες του τοστ και τις κάνουμε ψίχουλα.
Σε ένα τηγάνι, βάζουμε τις τρεις κουταλιές βιτάμ να λιώσουν και ρίχνουμε μέσα τα ψίχουλα. Τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν τραγανά και να αλλάξουν χρώμα. Τα αφήνουμε στην άκρη.
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε λεπτές φετούλες και μετά κομματάκια (το καθαρίζουμε μισό μισό όχι στα τέσσερα και κόβεται πολύ εύκολα πάνω στο ξύλο κοπής).
Ρίχνουμε τα μήλα σε ένα βαθύ μπολ, προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλλα και τα ψίχουλα και ανακατεύουμε καλά. Με το κουτάλι το χωρίζουμε μέσα στο μπολ σε 5 μέρη (γίνονται 5 μπαστούνια με ένα πακέτο φύλλο).
Λιώνουμε την μια κουταλιά βιτάμ και προσθέτουμε λίγο σπορέλαιο.
Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα, παίρνουμε δύο και ξανατυλίγουμε τα υπόλοιπα να μην ξεραθούν.
Βουτυρώνουμε το κάτω φύλλο και με το χέρι ρίχνουμε σκόρπια λίγη ζάχαρη και κανέλλα και βάζουμε από πάνω το δεύτερο. Παίρνουμε το μίγμα των μήλων και το τοποθετούμε στην πάνω άκρη στην στενή πλευρά των φύλλων. Βουτυρώνουμε τις άκρες μέχρι κάτω και διπλώνουμε πρώτα από πάνω να σκεπάσουμε τη γέμιση και μετά τα δύο πλαϊνά να κλείσει σαν φάκελλος. Τυλίγουμε λίγο σφιχτά, βάζουμε βούτυρο στο τελείωμα για να κολλήσει το φύλλο από κάτω και το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί. Το αλοίφουμε και από πάνω με βούτυρο για να μην στεγνώσει και συνεχίζουμε την διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου (εξαρτάται και από την κουζίνα σας). Αν τρέξει σιρόπι έξω μην ανησυχείτε.
Μόλις είναι έτοιμα, τα βγάζουμε αμέσως από το ταψί και μαζεύουμε και το σιρόπι που έχει τρέξει από μέσα και τα βάζουμε από πάνω.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo marilu marilu
2012-04-12 09:03:16
ό,τι πρέπει για τη νηστεία!!!! μπράβο!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.