Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα με σοκολάτα και γλάσο


15
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Γλυκάκι του Σαββατοκύριακου. Μόλις ετοιμάστηκε, δοκιμάστηκε και έρχεται να σας γλυκάνει.
Ετικέτες:Γλυκό, μηλόπιτα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μήλα
4 αυγά
1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε άσπρη)
100 γραμμάρια κακάο
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
2 κουταλάκια κανέλα
Ξύσμα από ένα λεμόνι
100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα
300 γραμμάρια μαργαρίνη
350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για το γλάσο χρειαζόμαστε:

250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος
250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα
1 βανίλια
Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια στο μούλτι ή στο χέρι.
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ν αφρατέψουν και προσθέτουμε τ αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταία τα μήλα, τα οποία τα δύο τα τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη και τ άλλα δύο τα κόβουμε σε κομματάκια.
Τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα.
Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα ή σ ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά.
Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το γλάσο.
Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα.
Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε τη βανίλια.
Αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσει και να πήξει λίγο το γλάσο και καλύπτουμε μ αυτό τη μηλόπιτά μας.
Γαρνίρουμε με τριμμένο φουντούκι και κερασάκια αν θέλουμε.

Σχόλια

User Photo natasa natasa
2011-10-30 00:09:27
αμα λεω εγω σου ταιριαζει το σοκολατουλα!!!!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.