4 μήλα 4 αυγά 1 ποτήρι καστανή ζάχαρη (αν δεν έχετε βάλτε άσπρη) 100 γραμμάρια κακάο 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ 2 βανίλιες 2 κουταλάκια κανέλα Ξύσμα από ένα λεμόνι 100 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος 100 γραμμάρια λευκή σοκολάτα 300 γραμμάρια μαργαρίνη 350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Για το γλάσο χρειαζόμαστε:
250 γραμμάρια κρέμα γάλακτος 250 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα 1 βανίλια
|
Κόβουμε τις σοκολάτες σε μικρά κομματάκια στο μούλτι ή στο χέρι. Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη ν αφρατέψουν και προσθέτουμε τ αυγά. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τελευταία τα μήλα, τα οποία τα δύο τα τρίβουμε στο χονδρό τρίφτη και τ άλλα δύο τα κόβουμε σε κομματάκια. Τα προσθέτουμε στη ζύμη και ανακατεύουμε καλά με μία σπάτουλα. Βάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα ή σ ένα ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει, το γυρίζουμε σε μια πιατέλα και ετοιμάζουμε το γλάσο. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε σημείο βρασμού, την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και προσθέτουμε τη βανίλια. Αφήνουμε δέκα λεπτά να κρυώσει και να πήξει λίγο το γλάσο και καλύπτουμε μ αυτό τη μηλόπιτά μας. Γαρνίρουμε με τριμμένο φουντούκι και κερασάκια αν θέλουμε.
|
2011-10-30 00:09:27
αμα λεω εγω σου ταιριαζει το σοκολατουλα!!!!!!