350 γραμμάρια μαργαρίνη 350 γραμμάρια ζάχαρη άχνη 6 αυγά 1 κουταλάκι εσάνς βανίλια ή δύο φακελάκια βανίλια σκόνη 2 κουταλάκια του γλυκού κανέλα 60 γραμμάρια κακάο 750 γραμμάρια μήλα κομμένα σε μικρά κυβάκια 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ 350 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του λίγη λιωμένη κουβερτούρα για επικάλυψη ή ζάχαρη άχνη
|
Χτυπάμε τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη για πέντε λεπτά. Συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα μήλα. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σ ένα τετράγωνο ή μακρόστενο ταψί και ρίχνουμε τη μισή ζύμη. Καλύπτουμε την επιφάνεια με τα μήλα και αδειάζουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη. Ψήνουμε τη μηλόπιτα στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 λεπτά. Όταν ψηθεί το αφήνουμε σε μια σχάρα να κρυώσει και το γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα και φετάκια από ασπρισμένα αμύγδαλα ή με ζάχαρη άχνη.
|
2009-11-11 09:34:23
Κοίτα ποιος μιλάει...Eγώ ή εσύ που μας δίνεις τις πιο νόστιμες και διαφορετικές συνταγές; Άλλωστε μια μηλοπιτούλα τι ψυχή έχει; Τη ζητάει το καφεδάκι μας.
2009-11-10 23:58:27
μμ δεν μας αφήνεις να αγιάσουμε... πάμε για μηλόπιτα τώρα..