Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλόπιτα με κρούστα ζάχαρης


10
0


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo apapsa apapsa
Άλλη μια συνταγή για μηλόπιτα, μόνο που αυτή είναι πιο πολύ κέικ και έχει και την μαγκιά με την κρούστα από ζάχαρη που δίνει κάτι το διαφορετικό. Να είμαι ειλικρινής, δεν περίμενα ότι θα πετύχει το κόλπο με την ζάχαρη, αλλά τελικά γίνεται!
Ετικέτες:κέικ, πρωινό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/3 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1/4 κουταλάκι κανέλα

1/4 κουταλάκι αλάτι

1/2 κούπα ζάχαρη

7/8 κούπας βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου και λίγο για το βουτύρωμα της φόρμας

2 αυγά

1/2 κούπα γιαούρτι

2 μήλα κομμένα σε λεπτές φέτες

ξύσμα 1 λεμονιού

1/3 της κούπας ζάχαρη
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς. Βουτυρώνουμε μια μικρή στρογγυλή φόρμα για κέικ.

Σε ένα μπωλ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με την κανέλα και το αλάτι.

Στο μίξερ χτυπάμε καλά την 1/2 κούπα ζάχαρη με το βούτυρο μέχρι να αφρατέψουν.

Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.

Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι και το γιαούρτι, ξεκινώντας και τελειώνοντας με αλεύρι.

Ρίχνουμε το ξύσμα από το λεμόνι και αφού κλείσουμε το μίξερ προσθέτουμε τα μήλα και ανακατεύουμε απαλά.

Ρίχνουμε το μείγμα στην φόρμα και πασπαλίζουμε με την ζάχαρη.

Ψήνουμε για μια ώρα.

Τρώγεται χλιαρό.

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-10-14 14:42:25
Καλησπέρα StrangeEmily! Τα υλικά μπαίνουν αριστρά απο τότε που αλλάξαμε το σχεδιασμό της σελίδας (πριν αρκετό καιρο) σύντομα θα έχουμε νέες αλλαγές :)
User Photo apapsa apapsa
2012-10-14 14:31:11
Όχι, είναι σαν κέικ, αλλά όχι φουσκωτό, κάπως λασπουλέ if you know what I mean :-)
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2012-10-13 19:36:14
Χμ ενδιαφέρον, είναι δηλαδή σαν crumble; (Από πότε τα υλικά μπαίνουν αριστερά; καλά είναι έτσι)
User Photo apapsa apapsa
2012-10-13 12:41:27
Δεν είναι λάθος η απουσία μαγειρικής σόδας ή baking powder, έτσι είναι η συνταγή, δεν φουσκώνει το κέικ, κρατάει υγρασία από τα μήλα.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.