Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλοπιτάκια με σφολιάτα


7
0


Μερίδες: πολλές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Ήθελα να κάνω μηλόπιτα και ο γιός μου ήθελε μια μηλόπιτα με τα μήλα λιωμένα και όχι  ολόκληρα. Βρήκα μια συνταγή για στρούντελ και της έκανα μια μικρή τροποποίηση. Έγινε πολύ νόστιμη και γρήγορα
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 κιλά μήλα (κόκκινα και κίτρινα)
1,5  κούπες ζάχαρη
1/2 κούπα νερό
1 κ. γ. κανέλλα
1 βανίλια
3 κ.σ. κορν φλάουερ
1 κ.σ. βιτάμ
ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα (προαιρετικά)
1 κούπα καρύδια (προαιρετικά)
1 κούπα σταφίδες (προαιρετικά)
1 φακελάκι κουκουνάρι (προαιρετικά)
χαρτί ψησίματος

4 φύλλα σφολιάτας
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε τετραγωνάκια (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο είδους μήλο έχετε στο σπίτι. Διαφορετικές ποικιλίες δίνουν πιο ωραίο άρωμα). Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα τα μήλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα μήλα. Τα δοκιμάζουμε με το πηρούνι και όταν είναι έτοιμα τα ζουλάμε με το πρες πουρέ ή με το πηρούνι να λιώσουν ελαφρά τα μήλα.
Διαλύουμε το κορν φλάουερ σε λίγο κρύο νερό και ανακατεύοντας το προσθέτουμε στα μήλα να δέσει η κρέμα. Βγάζουμε την κρέμα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βιτάμ. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τη βανίλια και την κανέλλα.
Αν έχουμε πάρει κατεψυγμένη σφολιάτα την βγάλει από την κατάψυξη να έχει ξεπαγώσει όταν θα είναι έτοιμη η κρέμα.
Αν μας αρέσουν τα καρύδια και τα υπόλοιπα υλικά να ανακατεύουμε στην κρέμα
Ανοίγουμε το φύλλο της σφολιάτας και το κόβουμε σε οκτώ κομματάκια παραλληλόγραμμα. Βάζουμε μια κουταλιά της σούπας από την κρέμα στο μήκος του κομματιού (εκτός από τις άκρες), κλείνουμε τις άκρες καλά και τοποθετούμε πάνω σε βουτυρωμένο χαρτί ψησίματος στο ταψί. Όταν γεμίσουμε το ταψί, χαράζουμε τα μηλοπιτάκια από πάνω οριζόντια. Αν μας μείνει κρέμα, την κρατάμε στο ψυγείο για να ξαναφτιάξουμε μηλοπιτάκια.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να φουσκώσει και να χρυσίσει η σφολιάτα.
Όταν τα βγάλουμε τα πασπαλίζουμε με άχνη.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.