Στο βούτυρο σοτάρουμε τα μήλα τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε να σοταριστούν αρκετά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε τρίγωνα κομμάτια. Το μέγεθος το καθορίζουμε εμείς.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη φαρδιά πλευρά του κάθε τριγώνου και κλείνουμε σαν κρουασάν.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 - 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τ αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή τα σιροπιάζουμε.
Επίσης πολύ ωραία είναι να τα περιχύσουμε και με λιωμένη σοκολάτα.
Προσωπικά όταν τα φτιάχνω χρησιμοποιώ και τις τρεις μεθόδους γαρνιρίσματος για ποικιλία.