Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μηλοπιτάκια


12
0


Μερίδες: αρκετά, ανάλογα το μέγεθος
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα μηλοπιτάκια είναι ένα άριστο συνοδευτικό για το καφεδάκι μας! Τα συγκεκριμένα επειδή γίνονται με σφολιάτα είναι πιο νόστιμα ζεστά.
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μπισκότα - Cookies
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 φύλλα σφολιάτας
4 μήλα κόκκινα
1 κουταλιά βιτάμ
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
ξύσμα από ένα λεμόνι
2 κουταλιές της σούπας σταφίδες
1/2 κούπα καρύδια
1/4 κουταλάκι μοσχοκάρυδο
1/2 κουταλάκι κανέλλα
1/4 κουταλάκι γαρίφαλο
Στο βούτυρο σοτάρουμε τα μήλα τα οποία έχουμε κόψει σε κύβους. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τ αφήνουμε να σοταριστούν αρκετά μέχρι να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
Ανοίγουμε τα φύλλα της σφολιάτας και κόβουμε τρίγωνα κομμάτια. Το μέγεθος το καθορίζουμε εμείς.
Βάζουμε ένα κουταλάκι γέμιση στη φαρδιά πλευρά του κάθε τριγώνου και κλείνουμε σαν κρουασάν.
Τοποθετούμε τα μηλοπιτάκια σε ταψί που έχουμε καλύψει με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς 25 - 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν, τ αφήνουμε να κρυώσουν και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλλα ή τα σιροπιάζουμε.
Επίσης πολύ ωραία είναι να τα περιχύσουμε και με λιωμένη σοκολάτα.
Προσωπικά όταν τα φτιάχνω χρησιμοποιώ και τις τρεις μεθόδους γαρνιρίσματος για ποικιλία.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.