Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μήλα με μαρέγκα


9
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Πολύ γευστική συνταγή που έφτιαχνε μια φίλη μου για επιδόρπιο στα τραπέζια της και σέρβιρε μαζί με κρασί λευκό γλυκό και κίτρινα τυριά
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μεγάλα μήλα (ποικιλία γκόλντεν ή στάρκιν)
1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
200 γρ. ζάχαρη
2 ποτήρια γάλα
3 αβγά
20 γρ. αλεύρι (1 κουταλιά της σούπας κοφτή)
20 γρ. ζάχαρη άχνη
βούτυρο για το ταψί
Καθαρίζουμε τα μήλα ολόκληρα και αφαιρούμε τα κουκούτσια με το ειδικό εργαλείο. Τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με το κρασί και 130 γραμμάρια από την ζάχαρη και τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά. Τα τρυπάμε να δούμε αν είναι έτοιμα (γύρω στα 15 λεπτά θέλουν) και τα βγάζουμε από την κατσαρόλα να στραγγίσουν. Βουτυρώνουμε ένα πυρέξ μικρό (να μην έχουν μεγάλη απόσταση μεταξύ τους τα μήλα) και βάζουμε τα μήλα.
Χωρίζουμε τα αβγά και χτυπάμε τους κρόκους με τα 70 γρ. ζάχαρη που έχουμε κρατήσει και το αλεύρι. Βάζουμε μια κατσαρόλα με το γάλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το μίγμα με τα αβγά. Ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να πήξει η κρέμα. Όταν είναι έτοιμη τη ρίχνουμε πάνω από τα μήλα.
Χτυπάμε τα ασπράδια μαρέγκα μαζί με την άχνη και τα βάζουμε πάνω από τα μήλα με την κρέμα.
Ψήνουμε στους 150 βαθμούς μέχρι να ροδίσει ελαφρά η μαρέγκα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-03-10 21:09:56
Πρωτότυπο!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.