Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μεσογειακες φωλιές του γιώργου


10
0


Μερίδες: 7-8
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo chef ice chef ice

Μια μεσογειακή άποψη με φιλέτο κοτόπουλου και τραγανού καταΪφι

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Πουλερικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κοτόπουλο(βρασμένο και καθαρισμένο)
  • 2 κουτια καταϊφι
  • 3 κρεμμιδάκια φρέσκα
  • 2 αυγα
  • 150-200 γρ. τριμμένα τυρια (κατα προτίμιση γραβιέρα-κασέρι)
  • μοσχοκάριδο
  • αλατι-πιπέρι
  • βούτυρο'
  • σουσάμι

Παίρνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμυδάκι προσθέτουμε το κοτόπουλο σοτάροντας το και αυτό,έπειτα το κατεβάζουμε από την φωτιά και ρίχνουμε τα αυγά τα οποία έχουμε πρώτα ανακατέψει. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και βάζουμε τα τριμμένα τυριά μας ,το αλατοπίπερο και το μοσχοκάρυδο.

Πιάνουμε το καταίφι και το περνάμε με τα δάχτυλα μας σαν να το χτενίζουμε ετσι ωστε να διαχωριστεί όμορφα και να ψηθεί σωστά.

Χρησιμοποιούμε περίπου 40-50 γρ καταίφι το απλώνουμε βάζουμε λιγη ποσότητα γέμισης και το κάνουμε ενα ρολάκι,το βάζουμε σε ένα μέτριο τάψι το οποιο το έχουμε πρώτα βουτυρώσει.

Έτσι σύνέχιζουμε να τα τοποθέτούμε το ένα δίπλα στο άλλο μέχρι να γέμίση το ταψί μας.

Όταν τελειώσουμε λιώνουμε βούτυρο και ραντίζουμε τα καταίφια μας.

Προσθέτουμε και το σουσάμι και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160c για 30 λεπτά περίπου.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.