Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μεξικάνικο Chili Con Carne


4
0


Μερίδες: 8 με 10
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo theremina theremina

Με κρέας, για όσους θέλουν την αυθεντική συνταγή. Ελπίζω να αντέχετε τα καυτερά!

Είναι πιο νόστιμο φτιαγμένο μία μέρα νωρίτερα. Επίσης είναι ιδανικό για την κατάψηξη.

Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Μοσχάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο  

1000 γρ. κιμά βοδινό

2 με 3 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα (2 φλτζ.)
2 πράσινες πιπεριές, ψιλοκομμένες (1 κούπα) 

2 έως 4 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες

1 έως 1 1/2 κουταλάκι κύμινο

1 έως 1 1/2 κουταλάκι ρίγανη

1 κουταλιά μεξικάνικη νιφάδες ξερή πιπεριά chipotle (ή μιάμιση πιπεριά chipotle από κονσέρβα)

1 1/2 κουταλιές σκόνη chili (προτιμώ μάρκα Durkee που είναι λιγότερο καυτερή από την μάρκα McCormick)

1 κουταλάκι αλάτι, η όσο θέλετε   
6 κούπες ντομάτα χοντροκομμένη   (1 κιλό φρέσκιες ντομάτες, χωρίς φλούδες και σπόρια, ή 1200 γραμμάρια  ολόκληρες ντομάτες από κονσέρβα μαζί με το χυμό της κονσέρβας)

2-3 κούπες μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια (kidney beans)

1/2 κούπα μαγειρεμένα κόκκινα φασόλια  

(Εάν τα φασόλια είναι από κονσέρβασύνολο 2  κονσέρβες, πετάμε το ζουμί και ξεπλένουμε με νερό. Εάν είναι μαγειρεμένα στο σπίτι, βράζουμε 1 1/2 φλτζ. ξερά κόκκινα φασόλια σε μπόλικο αλατισμένο νερό.) 

1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία μεγάλη κατσαρόλα, πάνω από μέτρια φωτιά.  Προσθέστε τον κιμά και ανακατεύετε συνέχεια για να μην κολλήσει στην κατσαρόλα.

2. Όταν έχει πάρει χρώμα ο κιμάς (δεν έχει άλλο κόκκινο αίμα), προσθέστε το κρεμμύδι, την πιπεριά, και το σκόρδο.  Σωτάρετε μέχρι το κρεμμύδι να γίνει μαλακό και να ροδίσει, ανακατεύοντας συνεχώς, περίπου 5 λεπτά.

3. Προσθέστε όλα τα μπαχαρικά και το αλάτι. Μετά προσθέστε την ντομάτα. Ανακατεύετε καλά και αφήστε την κατσαρόλα να βράζει πολύ σιγά, μισό-σκεπασμένη, μέχρι να πήξει το chili, περίπου 30 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα.

4. Προσθέστε τις 2 κούπες φασόλια.  Χαμηλώστε την φωτιά σε μέτρια ένταση η και πιο χαμηλά.  Αφήστε στην φωτιά 5 λεπτά ακόμα.

5. Βάζουμε την 1/2 κούπα φασόλια στο μούλτι. Τα λειώνετε μέχρι να γίνει πηχτός χυλός (εάν χρειασθεί υγρό, βάλετε λίγη σάλτσα από την κατσαρόλα).  Προσθέστε το χυλό στην κατσαρόλα. Σιγώ-βράστε (ξεσκεπασμένη κατσαρόλα) για 5-15 λεπτά για να πήξει ακόμα λίγο, όσο χρειάζεται.    

6. Σερβίρετε ζεστό, σε ατομικά μπολάκια - τα πήλινα κεσεδάκια από γιαούρτι είναι μία όμορφη λύση), ή αφήστε το να μείνει μία μέρα στο ψυγείο για να δέσουν περισσότερο οι γεύσεις.   

7. Γαρνίρουμε με

- τριμμένο τυρί cheddar

- ψιλοκομμένο φρέσκο κόλιαντρο

- sour cream (“sauerrahm”, στα βιολογικά καταστήματα), μία κουταλιά για γαρνίρισμα στο κέντρο του μπολ.

8. Προτάσεις για συνοδεία:

- τσίπς από καλαμπόκι

- μπομπότα από καλαμπόκι  (corn bread - δείτε την συνταγή μου εδώ)            

- ρύζι

- μεξικάνικες πίτες tortilla 

9. Πίνουμε :

- κοκτέιλ Margaritas

- σφηνάκια Tequila με φέτες lime και αλάτι

 

 

Σχόλια

User Photo Carrie Carrie
2010-08-19 16:20:58
Thn dokimasa & egine pentanostimh!!!!:)Thanks a lot!
User Photo theremina theremina
2009-12-02 22:50:51
Στην φωτογραφία που ανέβασα, το τσίλι το σερβίρω σε πήλινους κεσέδες γιαουρτιού. Αυτό το πρόχειρο (ανακυκλώσιμο) 'σερβίτσιο' ταιριάζει με το μεξικάνικο φαγητό. Επίσης τα πήλινα ταψάκια που μερικά ζαχαροπλαστεία φτιάχνουν το γαλακτομπούρεκο και τον μπακλαβά χρησιμεύουν για το σερβίρισμα τσίπς καλαμποκιού, nachos, & quesadillas. Οπότε μην τα πετάτε!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.