Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζανοσαλάτα με ταχίνι


6
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 5 '
User Photo ξυνομυζήθρα ξυνομυ ζήθρα

Η απόλυτη γεύση στη μελιτζανοσαλάτα. Μια συνταγή που προέρχεται από την Αγγελική Κρεούζη, μάγισσα της μαγειρικής!! Η φωτογραφία δείχνει τον τρόπο ψησίματος της μελιτζάνας στο μάτι του γκαζιού.

Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Ντιπ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες κατά προτίμηση
3 κουταλιές ταχίνι από αναποφλοίωτο σουσάμι (βιολογικό)
χυμό ένος μέτριου λεμονιού
ελάχιστο αλάτι θαλασσινό (ή και καθόλου)

Βάζουμε μια- μια τις μελιτζάνες πάνω στη φωτιά από το μάτι του γκαζιού (για όσους δεν έχουν κουζίνα γκαζιού εξίσου κατάλληλο είναι το μικρό γκαζάκι) και τις γυρνάμε μέχρι να μαλακώσουν (δοκιμάζουμε με ένα μυτερό μαχαίρι αν τρυπιέται η μελιτζάνα εύκολα) και να καεί ελαφρά η φλούδα (έτσι η μελιτζάνα πέρνει μια γεύση καπνιστή). Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν και αναμιγνείουμε το ταχίνι με το λεμόνι (φαίνεται σα να κόβει αλλά δεν πειράζει).
Ξεφλουδίζουμε τις μελιτζάνες και τις πολτοποιούμε με το multi mixer.
Προσθέτουμε το ταχίνι και το λεμόνι και αναμιγνείουμε.
Γίνεται μια κρέμα με ελαφριά γεύση και συνοδεύει υπέροχα τα υπόλοιπα φαγητά ενώ μπορεί να φαγωθεί και ως ντιπ με φρυγανισμένο ψωμί

Σχόλια

User Photo ΑΙΚΑΤ888 ΑΙΚΑΤ88 8
2010-09-08 17:41:29
ΚΑΙ ΑΞΕΦΛΟΥΔΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.