Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζάνες Σκορδοστούμπι


4
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo thzaharoula thzaharoula
Παραδοσιακή Ζακυνθινή συνταγή για μελιτζάνες.
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 μέτριες μελιτζάνες
5 σκελίδες σκόρδο
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες
2 κουτ. σούπας πελτέ ντομάτας
1 σφηνάκι ξύδι
αλάτι - πιπέρι- ρήγανη
1/2 κουτ. σούπας ζάχαρη
1 κρασοπότηρο ελαιόλαδα
1 δάφνη
λίγες σταγόνες κόκκινο ταμβάσκο (προαιρετικά)
200 λαδοτύρι ζακύνθου σε κυβάκια (ή άλλο σκληρό πικάντικο τυρί ή φέτα)
λάδι για τηγάνισμα
Πλένουμε καλά τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε ροδέλες. Τις στεγνώνουμε και τις τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο μέχρι να μαλακώσουν . Τις αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί και τις πατάμε από πάνω με άλλο χαρτί μέχρι να απορροφήσει όσο περισσότερο λάδι γίνεται.Περνάμε τις ντομάτες από το μούλτι. Τσιγαρίζουμε το σκόρδο στο ελαιόλαδο  και προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας, σβήνουμε με το ξύδι.  Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό, τα μπαχαρικά, τη ζάχαρη και το αλάτι και αφήνουμε να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά προσθέτοντας όσο νερό χρειάζεται, ώστε να γίνει μια ωραία και δεμένη σάλτσα. Προσθέτουμε τις τηγανισμένες μελιτζάνες και αφήνουμε να βράσουν στην σάλτσα για 15 λεπτά ( δεν ανακετεύουμε με κουτάλα γιατί θα λιώσουν οι μελιτζάνες). Όταν σβήσουμε τη φωτιά προσθέτουμε το τυρί και λίγη ακόμα ρήγανη.  Το αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.