Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζάνες ρολάκια


12
0


Μερίδες: 20
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo apapsa apapsa
Αυτό το πεντανόστιμο ορεκτικό το φτιάχνει η μαμά μου χρόνια, αλλά τώρα τελευταία το εκτίμησα, γιατί παλιά δεν έτρωγα τις μελιτζάνες. Ελπίζω να το εκτιμήσει κάποια στιγμή κι ο γιος μου, γιατί χτες ούτε να το κοιτάξει δεν ήθελε :ο)  Μια παρόμοια συνταγή είχε ανεβάσει παλαιότερα και η mima ("Ρολάκια μελιτζάνας με τυρί"), ανεβάζω κι εγώ την δική μου, γιατί είναι κάπως διαφορετική στην εκτέλεση και στα υλικά.
Ετικέτες:μπουφές, finger food Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

3 μελιτζάνες φλάσκες μακρόστενες

1/4 κασέρι Μυτιλήνης

2 μεγάλες και ώριμες ντομάτες

1/4 κούπας ελαιόλαδο

1/6 από το ματσάκι μαϊντανός

αλάτι
Κόβουμε τα κοτσάνια από τις μελιτζάνες. Κόβουμε και μια λεπτή λωρίδα από την φλούδα, περιμετρικά της μελιτζάνας. Δεν ξεφλουδίζουμε τελείως τις μελιτζάνες.

Κόβουμε σε λεπτές φέτες τις μελιτζάνες κατακόρυφα. (Να γίνουν μακρόστενες οι φέτες, όχι στρογγυλές).

Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό και τις αφήνουμε 1 ώρα για να φύγει η πικρίλα. (Θα δείτε το νερό να παίρνει καφέ χρώμα).

Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο ελαιόλαδο και στρώνουμε τις μελιτζάνες κοντά-κοντά. Ο στόχος είναι να βάλουμε μόνο δυο ταψιά (ποιος έχει χρόνο για να φουρνίζει με τις ώρες;). Αλείφουμε μια-μια τις μελιτζάνες με ελάχιστο λαδάκι. Βάζουμε το ταψί στο γκριλ σε υψηλή θερμοκρασία και τις ψήνουμε γύρω στα 7 λεπτά. Όταν ροδίσουν τις βγάζουμε (προσοχή να μην καψαλιστούν, είναι λεπτές οι φέτες!).

Βγάζουμε τις μελιτζάνες σε ένα πιάτο, όπου έχουμε στρώσει χαρτί κουζίνας, για να ρουφήξει το λάδι.

Όση ώρα φουρνίζουμε τις μελιτζάνες, ετοιμάζουμε σε ένα τηγάνι την σάλτσα της ντομάτας. Τρίβουμε τις ντομάτες, ρίχνουμε το ελαιόλαδο που έχει περισσέψει από τις μελιτζάνες, αλατίζουμε και μόλις πάρει βράση προσθέτουμε και τον μαϊντανό. Αφήνουμε την σάλτσα να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά.

Όταν έχουμε ψήσει όλες τις μελιτζάνες, παίρνουμε μια-μια και τοποθετούμε στην άκρη της ένα μακρόστενο κομματάκι κασέρι. Τυλίγουμε το ρολάκι και το τοποθετούμε σε ένα πιρέξ. Συνεχίζουμε με όλες τις μελιτζάνες.

Κόβουμε το κασέρι σε μακρόστενα μπαστουνάκια.

Περιχύνουμε τις σειρές από τα ρολάκια με την σάλτσα, φτιάχνοντας μια γραμμή με το κουτάλι. Δεν είναι ανάγκη να γεμίσουμε το πιρέξ με σάλτσα.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις (πάνω και κάτω) για 30 λεπτά.

Σερβίρουμε τα ρολάκια ζεστά. Τρώγονται και με τα χέρια  :ο)

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2011-11-28 17:19:18
Οκ Mima μου, σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να το αναφέρω, από συναδελφική αβρότητα :ο)
User Photo mima mima
2011-11-28 10:24:15
apapsa μου αν δεν έγραφε ο καθένας την παραλλαγή του στις συνταγές, δεν θα υπήρχε μαγειρική. Φτιάχνουμε, δοκιμάζουμε, πειραματιζόμαστε και ταΐζουμε με πολύ αγάπη, για να μπορούμε να μοιραστούμε τις παρασκευές μας.
User Photo apapsa apapsa
2011-11-27 17:35:11
Α ναι! Κι έλεγα τι ξέχασα! Μου το είχε πει η μαμά μου να βάλω,αλλά το ξέχασα τελείως :ο)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-11-27 17:28:15
Αυτό το ορεκτικό δε λείπει από κανένα τραπέζι Apapsa και γίνεται ανάρπαστο. Εγώ βάζω και λίγο τριμμένο τυρί από πάνω και κάνει κρούστα. Το καλοκαίρι που έχει ο μπαμπάς μου μελιτζάνες στο περιβόλι φτιάχνω και βάζω στον καταψύκτη και έχω αρκετό καιρό μετά.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.