Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζάνες μιαμ μιαμ


11
0


Μερίδες: 12 με 16
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula

Η μαγειρική για μένα είναι τρόπος ζωής. Είναι χαρά και δημιουργία. Η συνταγή που σας προτείνω είναι εύκολη, εύγεστη και πολύ χορταστική αν και ορεκτικό.

Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μελιτζάνες φλάσκες
2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
12 φέτες ζαμπόν ή πάριζα
300 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένη
300 γραμμάρια τυρί gouda ή regato τριμμένο
1 μικρό κουτάκι κρέμα γάλακτος
1 πιπεριά κομμένη σε λεπτές ροδέλες

Καθαρίζουμε και πλένουμε τις μελιτζάνες.
Τις κόβουμε σε λεπτές φέτες όπως στον μουσακά και τις αλατίζουμε.
Τις αφήνουμε μισή ώρα σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Τις τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και τις βάζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να φύγει το περιττό λάδι.
Σ ένα πυρέξ στρώνουμε μια στρώση μελιτζάνες, συνεχίζουμε με μια στρώση ζαμπόν, ντομάτες και τέλος τυρί φέτα.
Επαναλαμβάνουμε άλλη μια φορά τη διαδικασία με τις στρώσεις μελιτζάνας, ζαμπόν και ντομάτας αλλά αυτή τη φορά καλύπτουμε το φαγητό με gouda ή regato.
Πάνω από το τυρί βάζουμε τις ροδέλες πιπεριάς και περιχύνουμε το φαγητό μας με την κρέμα γάλακτος.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-18 16:37:38
Nα είσαι καλά Vana μου! Σ ευχαριστώ πολύ!
User Photo vana vana
2010-01-18 15:54:34
Μαγείρεψα σήμερα τις μελιτζάνες και έγιναν τέλειες. Αξίζουν σίγουρα 5 αστέρια.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-16 20:27:22
Θα περιμένω τις εντυπώσεις σου Vana μου. Καλή επιτυχία.
User Photo vana vana
2010-01-16 19:47:17
Η συνταγή σου είναι τέλεια.Θα την κάνω αύριο και θα σου πω αποτελέσματα.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-01-13 21:06:44
Σίγουρα θα είναι νόστιμη η συνταγή με το μπέικον lianna! Το τι θα βάλουμε σε κάθε φαγητό είναι λίγο υποκειμενικό. Περί ορέξεως ουδείς λόγος.
User Photo lianna lianna
2010-01-13 18:08:58
πολυ νοστιμη φαινεται η συνταγουλα σου οπως ολες αλλωστε, επειδη δεν μου αρεσει πολυ η παριζα και το ζαμπον νομιζω οτι αν βαλω μπεικον θα το κανει εξισου ωραιο..

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.