Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζάνες με παρμεζάνα γκρατινέ


5
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 40 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo ΜΑΡΙΑΗΛΙΑΣ ΜΑΡΙΑΗ ΛΙΑΣ

Είναι ένα φανταστικό μεζεδάκι που συνοδεύεται με μπύρα παγωμένη



Ετικέτες:Αλμυρο ορεκτικο Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

 

  • 4-5 μελιτζάνες τσακώνικες κομμένες κατά μήκος σε φέτες πάχους 1 εκ.
  • 4 ώριμες ντομάτες σε λεπτές φέτες
  • 1 ματσάκι δυόσμος ψιλοκομμένος
  • 150 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 φλ. τσαγιού γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 κ.σ. ρίγανη
  • 1 κ.σ. γλυκιά πάπρικα (αν το θέλετε πιο πικάντικο βάλτε καυτερή)
  • 1 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι κατά βούλη

 


Βάζουμε τις φέτες τις μελιτζάνας στο σουρωτήρι αλατισμένες για 30' να ξεπικρίσουν Ξεπλένουμε τις μελιτζάνες, τις στεγνώνουμε με απορ/κο χαρτί και τις στρώνουμε σε ταψί φούρνου με λαδόκολλα αλλείφοντας την κάθε φέτα με ελαιόλαδο και απο τις 2 πλευρές. Ψήνουμε στο γριλ 3-4' κάθε πλευρά. Στρώνουμε τις φέτες σε ένα λαδωμένο, πυρίμαχο ταψάκι. Πασπαλίζουμε με τη μισή δόση απο την παρμεζάνα, τη ρίγανη την πάπρικα το αλάτι το πιπέρι και το δυόσμο Σκεπάζουμε με τις ντομάτες στις οποίες ρίχνουμε λίγη ζάχαρη για να μην ξινίζουν και προσθέτουμε τα υπόλοιπα μυρωδικά όπως και στην πρώτη στρώση.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο Σε ένα βαθύ μπωλ ανακατεύουμε καλά το γιαούρτι, το σκόρδο, 4 κουταλιές λάδι την υπόλοιπη παρμεζάνα και αλατοπίπερο, και καλυπτουμε τις μελιτζανες. Ψήνουμε το φαγητό στον αέρα 30'




Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.