Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζάνες με παρμεζάνα


15
0


Μερίδες: Εξαρτάται απ'την όρεξη
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo Mei-ko Mei-ko

Καταπληκτικό φαγητό αν και λίγο βαρύ..

Ετικέτες:Αλμυρά Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

4 Μελιτζάνες κομμένες σε λωρίδες κατά μήκος.

Ένα κιλό ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους.

150 - 200 γρ. παρμεζάνα τριμμένη.

2 - 3 σκελίδες σκόρδο.

Βασιλικό ή ρίγανη.

Ελαιόλαδο.

Αλάτι, πιπέρι και λίγη ζάχαρη.

Κατ'αρχήν φτιάχνουμε τη σάλτσα. Σε λίγο λάδι ρίχνουμε ολόκληρες τις σκελίδες σκόρδου και τις τσιγαρίζουμε. Μετά τις αφαιρούμε και προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, τη ζάχαρη και τον βασσιλικό ή τη ρίγανη.
Βράζουμε μέχρι να δέσει το μείγμα.

Σ'ένα αντικολλητικό ταψί στρώνουμε λίγη από τη σάλτσα κι από πάνω απλώνουμε φέτες μελιτζάνας τη μία δίπλα στην άλλη. Αν προτιμάτε να είναι χοντρές οι φέτες, καλύτερα να τις ψήσετε πρώτα στο γκριλ για 10 λεπτά, λαδωμένες κι απ'τις δύο πλευρές.
Τις καλύπτουμε με σάλτσα, αρκετή παρμεζάνα και πασπαλίζουμε με πιπέρι.

Πάνω τους, βάζουμε άλλη μία στρώση μελιτζάνες (σαν σάντουιτς) και ξανά σάλτσα, παρμεζάνα και πιπέρι.

Ψήνουμε για 30-40 λεπτά, στους 200-220 βαθμούς, ανάλογα με το φούρνο.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.