Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελιτζανες με κιμα σογιας


2
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 70 '
User Photo κλαρα κλαρα
ελαφρυ και πολυ νοστιμο
Ετικέτες:αλμυρο Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (2 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

2 μελιτζανες φλασκες
1 μεγαλο ποτηρι σογια 
4 κουταλιες της σουπας λαδι
3 ντοματες φρεσκες
1 κρεμυδι
λιγο σκορδο
1 κυταλια πελτε
1/2 φλυτζανι κονιακ
1 μεγαλο ποτηρι γαλα με λιγα λιπαρα
2 κουταλακια νισεστε
1 κουταλακι φρεσκο βουτυρο

Κοβω τις μελιτζανες σε ροδελες τις αλατιζω και τις περναω με πινελο με 2 κουταλιες ελαιολαδο.τις ψηνω στο φουρνο μεχρι να μαλακωσουν.Βραζω τη σογια σε 3 ποτηρια νερο για 2 λεπτα τη κατεβαζω απ τη φωτια μετα απο 1/4 ξεπλενω πολυ καλα και μετα τη στιβω και ο κιμας ειναι ετοιμος για μαγειρεμα.Σε ενα τηγανι βαζω 2 κουταλιες λαδι και σωταρω το κρεμυδακι με το σκορδο λιγο καρυ το πελτε δεντρολιβανο τη φρεσκια ντοματα κ τη σογια.Σβηνω με κονιακ,προσθετω νερο λιγη ζαχαρη δαφνη κανελα και οτι μπαχαρι αλλο βαζουμε στο κιμα.Χαμηλωνω τη θερμοκρασια και ψηνω για 1/2 ωρα.μετα ετοιμαζω τη μπεσαμελ σωταρω το βουτυρο με το νισεστε και βαζω το ζεστο γαλα με μοσχοκαρυδο αλατακι και πιπερακι.στρωνω τις μισες μελιτζανες στο ταψακι μετα βαζω το κιμα σογιας μετα τις αλλες μισες και τελος τη μπεσαμελ μετα στο φουρνο οταν κοντευει να ψηθει ριχνω 1 κουπα μοτσαρελα η οτι αλλο μαλακο τυρι εχετε.Καλη επυτυχια!    

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.