Κόβουμε τις μελιτζανες κατα μήκος στη μεση και τις χαράσουμε.Τις τηγανιζουμε ,τις στραγγιζουμε και τις αδειαζουμε κρατώντας την ψίχα τους.
Σε ενα μεγαλο τηγάνι βαζουμε το ελαιολαδο και σωταρουμε το κοτόπουλο και στην πορεία το κρεμμυδι και το πρασο και την ψίχα της μελιτζάνας.Προσθετουμε την ντοματα ,το αλατοπιπερο και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτια μεχρι να δέσει η σαλτσα μας.Στο τέλος προσθετουμε το τυρι.
Γεμίζουμε τις μελιτζάνες και καλύπτουμε με τις φετες ντομάτας.
Ψηνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 190 βαθμους για 40 λεπτα.
Το κρασί που ταιριάζει με αυτο το φαγητό ειναι ενα κοκκινο CHIANTI SUPERIORE