Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μελένιο Ψωμί με φρούτα


4
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo vch vch
Είναι ωραίο με μαρμελάδα ή σκέτο το πρωί της Κυριακής..
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ψωμιά - Ζύμες / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 φλ. Βούτυρο
  • 1 φλ. Ζάχαρη Demerara
  • 4 Αυγά
  • 4 φλ. Αλεύρι (που φουσκώνει από μόνο του)
  • 1 κουτ/κι μικτά μπαχαρικά
  • 1 κουτ/κι Τρίμα από Τζίτζερ
  • 4 μικρές μπανάνες ώριμες λιωμένες
  • 3 κουτ/λια μέλι
  • ½ φλ. Φοινίκια (Χουρμάδες) καθαρισμένα και αφαιρεμένα τα κουκούτσια
  • ½ φλ. Βύσσινο γλυκό στεγνό από σιρόπι
  • ½ φλ. Σταφίδα λευκή
  • 1 φλ. Καρύδια κομμένα
  • Ζεστό μέλι για κάλυψη
  • Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη και αφού γίνουν κρέμα, προσθέτουμε τα’ αυγά. Συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να έχουμε μια όμορφη κρέμα.

 

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι και ανακατώνουμε σε αυτό το τζίντζερ και τα μπαχαρικά. Το ρίχνουμε σιγά σιγά στην κρέμα του βουτύρου, εναλλάσσοντας με τη μπανάνα και το μέλι. Αφού ρίξουμε όλο το αλεύρι ανακατώνουμε καλά και μετά ρίχνουμε και τα υπόλοιπα υλικά- βύσσινο, φοινίκια, σταφίδα και καρύδια.

 

  • Αφού το μίγμα είναι έτοιμο, λαδώνουμε ένα μακρόστενο ταψί για ζύμη 900 γρ και χύνουμε μέσα τη ζύμη. Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 180 0 και το ψήνουμε για περίπου 1 ώρα.

 

  • Αφού ροδοκοκκινίσει, το βγάζουμε από το φούρνο και από το ταψί και το αλείφουμε με το μέλι. Το αφήνουμε να κρυώσει.

 

  • Την άλλη μέρα μπορούμε να το τεμαχίσουμε.

Σχόλια

User Photo vch vch
2009-07-28 21:14:00
Θα περιμένω νέα :-)
User Photo λιζα λιζα
2009-07-28 16:23:10
Σε ευχαριστούμε vch γιατί τώρα θα μπορέσουμε να το φτιάξουμε! Το έχω τάξει στα παιδιά μου!
User Photo vch vch
2009-07-27 22:51:38
Χα Χα! Δικαίως και τα δύο σχόλια.... "Λίζα": Εννοούσα τους χουρμάδες.. LOL Είμαι Κύπρια και η Κυπριακή μου διάλεκτος.. συνήθως μπερδεύεται με τα Ελληνικά μου και όλο κάτι μου ξεφεύγει χωρίς να το καταλάβω... "Kiss The Cook" : Ορθογραφικό λάθος. (από τη βιασύνη μου...).. Εννοούσα "Demerara", την ακατέργαστη καφέ ζάχαρη από την Γουιάνα. Και έτσι σαν μικρή πληροφορία, για όσους θέλουν να μάθουν λίγες περισσότερες λεπτομέρειες: Η καστανή μαύρη ζάχαρη γίνεται από ραφιναρισμένη λευκή ζάχαρη και στην οποία προστίθεται μελάσα και έτσι χρωματίζεται. Έχει την ιδιότητα ότι στεγνώνει πολύ εύκολα γι’ αυτό θέλει προστασία σε ερμητικά κλειστό βάζο. Η «Demerara» όπως και η παρόμοια της «Turbinado», είναι απλά ακατέργαστη ζάχαρη με άρωμα μελάσας, είναι λίγο πιο ανοιχτόχρωμες και πιο υγρές από την προηγούμενη . Λίγο ακόμα πάρα πέρα.. η «Muscovado» ή «Barbados» είναι και αυτή είδος ακατέργαστης ζάχαρης αλλά έχει πολύ πιο σκούρο χρώμα από τη «Demerara» και παράλληλα είναι και πολύ πιο υγρή από τις προηγούμενες.
User Photo kiss the cook! kiss the cook!
2009-07-27 19:45:56
α) Πολύ καλησπέρα σας vch... β) Τι είναι η ζάχαρη demerada? γ) Όπως φαίνεται, δεν θα είναι ωραίο μόνο το πρωινό της Κυριακής... αλλά και της Δευτέρας, της Τρίτης κτλ. Σλουρπ!!!
User Photo λιζα λιζα
2009-07-27 13:00:30
Τι είναι τα φοινίκια?Μήπως έχουν κι άλλη ονομασία?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.