Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μεθυσμένο κουνελάκι


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 760 '
Χρόνος ψησίματος: 120 '
User Photo travellinglight travellingli ght

Κουνελάκι σε μαρινάδα λευκού κρασιού. Η συνταγή είναι τρομερά απλή, το μαρινάρισμα όμως παίρνει αρκετές ώρες, το ιδανικό λοιπόν είναι να το ετοιμάσουμε αποβραδίς.

 

Προσέξτε την απουσία λαδιού και αλατιού από τη συνταγή. Το θέμα εδώ είναι το κουνελάκι να ψηθεί στη μαρινάδα. Αλάτι, πάντως, μπορείτε να προσθέσετε αν θέλετε, όπως και πιπέρι, κρεμμυδάκια ή και λαχανικά κ.λπ. Εγώ όλα αυτά σήμερα τα άφησα απέξω γιατί κυρίως μαγείρεψα για να φάνε οι γείτονές μου.

Ετικέτες:κουνέλι Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Κουνέλι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό κουνελάκι κομμένο σε μερίδες (μπορείτε να χρησιμοποιήσετε και ολόκληρο κουνελάκι ανοιγμένο)
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια σε φέτες
  • λευκό κρασί μπόλικο
  • δεντρολίβανο
  • θυμάρι
  • Από το προηγούμενο βράδυ, πλένουμε τις μερίδες του κουνελιού και τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ (ιδανικά αρκετά πλατύ σαν ταψάκι, ώστε όλα τα κομμάτια του κρέατος να είναι δίπλα δίπλα). Προσθέτουμε το δεντρολίβανο και το θυμάρι και αρκετό λευκό κρασί, σχεδόν να σκεπάζει το κρέας, και το αφήνουμε να μαριναριστεί όλη νύχτα. Το ιδανικό είναι το κρέας να μαριναριστεί εκτός ψυγείου. Αν έχει πολλή ζέστη απλώς το αφήνουμε λιγότερες ώρες.
  • Αδειάζουμε το κρέας και τη μαρινάδα σε ένα βαθύ ταψί και το βάζουμε στο φούρνο, γύρω στους 160-180 (μην περιμένετε ακρίβεια, μαγειρεύω με ένα φοιτητικό φουρνάκι του οποίου τη διαβάθμιση της θερμοκρασίας ποτέ δεν κατόρθωσα να καταλάβω). Το γυρίζουμε μια-δύο φορές κατά τη διάρκεια του ψησίματος για να γίνει ομοιόμορφα.
  • Όταν έχει ψηθεί αρκετά, προσθέτουμε τα μανιτάρια ξεπλυμένα και στραγγισμένα, και αφήνουμε άλλα δέκα λεπτά.

 

Σχόλια

User Photo travellinglight travellingli ght
2009-07-06 11:59:22
Ε ναι, κουνέλι και μανιτάρια ήταν κι αυτό. :-) Θα την ανεβάσω κι αυτή την παραλλαγή.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-05 20:47:42
Κοντά έπεσα :P
User Photo travellinglight travellingli ght
2009-07-05 20:30:55
Αυτό που έχεις δοκιμάσει είναι η ανθυγιεινή παραλλαγή της συνταγής - τσιγαρισμένο με λάδι και κρεμμυδάκι στην κατσαρόλα. :-)
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-07-05 19:08:59
Είναι αυτό που έχω δοκιμάσει; Αν ναι τότε είναι πολύ καλό εγκρίνω! ;)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.