Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μεθυσμένα Ζυμαρικά στο καλάθι του ψαρά


10
0


Μερίδες: 5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vch vch

Η καλή Πάστα- Ζυμαρικά κρίνεται πάντοτε στις λεπτομέρειες.

Ενώ είναι απλό φαγητό, εαν κανείς δεν προσέξει το χρόνο ψησίματος των ζυμαρικών καθώς και των θαλασσινών, τότε το αποτέλεσμα δεν θα είναι καθόλου καλό.

Χρειάζεται υπομονή και όρεξη.

Ετικέτες:σαρακοστή, σαρακοστιανό, νηστίσιμο, νηστήσιμο Διατροφή:Χαμηλών θερμίδών
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

10 μικρές Καραβίδες

10 μέτριες γαρίδες no 2

10  μικρά καλαμαράκια

10 μικρές σουπιές

20 μικρά καβουράκια

50 Αχιβάδες (φρέσκιες ανοικτές με το κέλυφος)

 

3 σκελίδες σκόρδο

1 καρότο ψιλοκομμένο

λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

1 ματσάκι λεπτό κρεμμυδάκι "chives"- ψιλοκομμένα

1/2 κιλό τοματίνια ψιλοκομμένα

1 κουτί αποφλοιωμένες τομάτες

Λίγο μπάχαρι

λίγο μοσχοκάρυδο

1 κουταλάκι Εστραγκόν

Φρεσκοτριμμένο Πιπέρι

Αλάτι χοντρό

1 κουταλιά "Pesto"

1 πρέζα ζάχαρη

 

1 ποτηράκι του καφέ κονιάκ

1/2 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί

Λίγο ελαιόλαδο

1 κουτί Bavette Barilla

 

Πλένουμε όλα τα θαλασσινά καλά.

 

 

Καθαρίζουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια από τα εσωτερικό τα μάτια, τα δόντια κτλ

 

Κόβουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια σε μικρά κομμάτια.

Αφήνουμε τις γαρίδες, τις καραβίδες και τα καβουράκια ολόκληρα.

Αφήνουμε τις αχιβάδες με το κέλυφος.

 

Λιώνουμε το σκόρδο με τη βοήθεια αλατιού και το τσιγαρίζουμε σε λίγο λάδι. Αφού ψηθεί, προσθέτουμε το καρότο. Χωρίζουμε το υλικό σε 4 μικρές ποσότητες και το χρησιμοποιούμε κάθε φορά πριν βάλουμε να ψηθούν τα διάφορα θαλασσινά όπως πιο κάτω περιγράφεται.

 

Πρώτα βάζουμε τις σουπιές και τα καλαμάρια σε συνδυασμό με την πρώτη ποσότητα του σκόρδου. Αφού ψηθούν και χωρίς όμως να στεγνώσουν, τα αφαιρούμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Συνεχίζουμε με τα καβουράκια. Τα αφήνουμε να πάρουν ελαφρύ ψήσιμο και τα αποκρίνουμε επίσης από τη φωτιά.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τις καραβίδες και τελευταίες τις γαρίδες.

Οι γαρίδες δεν χρειάζονται πολύ ψήσιμο γιατί στεγνώνουν απότομα.

 

Εάν δούμε ότι χρειάζεται να προστεθεί λίγο ακόμα λάδι κατά την διάρκεια του ψησίματος προσθέτουμε λίγες ακόμα σταγόνες.

 

Αφού είναι όλα τα θαλασσινά ψημένα, τα βάζουμε στο τηγάνι και προσθέτουμε τελευταίες και τις αχιβάδες. Τα αφήνουμε να ζεσταθούν για λίγα μόνο λεπτά, ούτως ώστε να έχουν μια ομοιόμορφη θερμοκρασία.

Αφού ζεσταθούν και το τηγάνι είναι επίσης καλά ζεστό, περιχύνουμε το κονιάκ και ανάβουμε φλόγα εντός του τηγανιού και πάνω από τα θαλασσινά "Flambe". Στη συνέχεια, τα περιχύνουμε με το κρασί για να σβήσουμε τη φωτιά που θα έχει ήδη φουντώσει, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 3 και αφήνουμε να εξατμιστεί το κρασί μέχρι το μισό.

Αφαιρούμε όλα τα υλικά από το τηγάνι και κρατάμε τα ζουμιά.

 

Προσθέτουμε τα τοματίνια τα οποία έχουμε προηγουμένως πλύνει και τεμαχίσει, προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα αφήνουμε να ψηθούν περίπου 15’.

 

Αφού ψηθούν, προσθέτουμε τις αποφλοιωμένες τομάτες και τ’ αφήνουμε να σιγοβράσουν για άλλα 15’.

Στη συνέχεια προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, αφού τα έχουμε προηγουμένως ψιλοκόψει, το μαϊντανό, το μπαχάρι, το εσταγκόν, το αλάτι, το πέστο και το μοσχοκάρυδο.

Ανακατώνουμε για να απλωθούν τα μυρωδικά.

 

Επιστρέφουμε πάλι πίσω όλα τα θαλασσινά στο τηγάνι μέσα στη σάλτσα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά, στο 2.

 

Στο διάστημα αυτό, βράζουμε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτουμε χοντρό αλάτι και αφού κοχλάσει, προσθέτουμε τα μακαρόνια. Ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Ανάλογα με την εταιρεία, χρειάζονται περίπου 7’ .

 

Όταν είναι πια έτοιμα, κρατάμε 1 ποτήρι από το νερό που έχουν βράσει (Άμυλο) και στραγγίζουμε τα μακαρόνια.

 

Στη συνέχεια, βάζουμε τα θαλασσινά και τη σάλτσα πίσω στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο και τελευταία τα μακαρόνια.

Τα ανακατώνουμε καλά ούτως ώστε όλα να δεθούν ομοιόμορφα με τη σάλτσα.

Τα αφήνουμε για ακόμα 2’ όλα μαζί και προσθέτουμε το φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

 

Στη συνέχεια σερβίρουμε.

 

TIP:

Περίπου 100 γρ ζυμαρικών αναλογούν σε 1 άτομο.

 

 

Εάν δεν θέλετε να προσθέσετε ζάχαρη στη σάλτσα μπορείτε να προσθέσετε καφέ. Αυτό χρειάζεται για να κόψει λίγο η ξινάδα της τομάτας και να ισορροπήσει η γεύση

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-10 23:40:44
:)
User Photo vch vch
2009-06-10 23:19:29
΅Εχεις δίκιο. Bavette βρίσκω κάποτε σε κανένα Βασιλόπουλο. Ta liguini είναι σχεδόν τα ίδια. Οπότε καλή όρεξη..
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2009-06-10 09:10:46
Φαίνεται πολύ ωραίο αλλά έχω μια άσχετη ερώτηση. Μόνο εγώ δεν βρίσκω bavette στο σούπερ μάρκετ πλέον; Μόνο linguine βρίσκω...

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.