Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μάφινς σοκολατένια


9
0


Μερίδες: 30
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Τα είχα φτιάξει την προηγούμενη Κυριακή που ήταν η γιορτή της μητέρας για να τα προσφέρω στη μητέρα μου. Είναι όμως μια καλή πρόταση για παιδικά παρτάκια και βάφτιση με την ανάλογη διακόσμηση.
Ετικέτες:Μάφινς Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μάφινς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για τα μάφινς χρειαζόμαστε:
  • 4 αυγά
  • 1 κούπα μαργαρίνη
  • 150 γραμμάρια σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • 1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
  • 1 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1 ποτήρι σοκολατούχο γάλα
  • 2 κουταλιές κακάο
  • 3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Για τη γέμιση χρειαζόματε:
  • 1 κούπα μαρμελάδα (εγώ έβαλα πορτοκάλι επειδή ταιριάζει με τη σοκολάτα. Εσείς μπορείτε να βάλετε όποια σας αρέσει).
  • 1 κούπα μερέντα

Για τη διακόσμηση χρειαζόμαστε:
  • 300 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος
  • 350 γραμμάρια αμυγδαλόπαστα
  • χρωματιστή ή σοκολατένια τρούφα

Χάρτινες θήκες για μάφινς
Λιώνουμε την κουβερτούρα και βάζουμε όλα τα υλικά για τα μάφινς στο μίξερ.
Τα χτυπάμε για 10 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
Παίρνουμε ένα ταψάκι με υποδοχές και καλύπτουμε τις θήκες με τα χαρτάκια.
Καλύπτουμε τα 2/3 της κάθε θήκης με ζύμη και ψήνουμε τα μάφινς στους 175 βαθμούς με αέρα για 25 - 30 λεπτά.
Όταν ψηθούν τα βάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν.
Με το ειδικό εργαλειάκι που βγάζουμε τα κουκούτσια από τα μήλα, κάνουμε ένα άνοιγμα στο κέντρο του κάθε μάφινς και το γεμίζουμε με μαρμελάδα ή μερέντα.
Λιώνουμε τη σοκολάτα γάλακτος και αλείφουμε την επιφάνεια στα μάφινς.
Χωρίζουμε σε κομμάτια την αμυγδαλόπαστα και τη χρωματίζουμε με χρώματα ζαχαροπλαστικής, ανάλογα με τα σχέδια που θέλουμε να φτιάξουμε.
Ανοίγουμε ανάμεσα σε δύο κόλλες αντικολλητικό χαρτί το κάθε χρωματισμένο κομμάτι αμυγδαλόπαστας, κόβουμε με κουπ πατ σχεδιάκια και διακοσμούμε τα μάφινς.



Τα κομμάτια από τα μάφινς που μας έμειναν όταν τ ανοίξαμε για να τους βάλουμε τη μαρμελάδα ή τη μερέντα δεν τα πετάμε.
Αν δε θέλουμε να τα φάμε σκέτα, τα βάζουμε σε ψηλά ποτήρια, προσθέτουμε λίγη μαρμελάδα, μερέντα και σαντιγί, τα διακοσμούμε με κερασάκια, ψηφίδες σοκολάτας και ξηρούς καρπούς και έχουμε ένα νέο γλυκάκι.
Μια άλλη ιδέα είναι να τα ανακατέψουμε τη γέμιση των μάφινς με τριμμένα φουντούκια, αμύγδαλα, ψιλοκομμένα αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα ή λίγο ζαχαρούχο γάλα και να πλάσουμε τρουφάκια, τα οποία καλύπτουμε με σοκολάτα κουβερτούρα ή λευκή.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.