Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μάφινς με μαρμελάδα πορτοκάλι


10
0


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo apapsa apapsa
Θυμάστε την μαρμελάδα πορτοκάλι-μανταρίνι που είχα φτιάξει; Επειδή την τρώω μόνη μου, γιατί άλλος κάνει δίαιτα, άλλος έχει ζάχαρο, άλλος δεν τρώει γλυκά (;;;;;;), είπα να την αξιοποιήσω και με έναν άλλο τρόπο εκτός από το άλειμμα στο ψωμί, βάζοντάς την μέσα σε μάφινς. Μου αρέσει πολύ να τα φτιάχνω, γιατί δε θέλουν μίξερ και γίνονται εύκολα και αν έχεις μια βασική συνταγή που σου αρέσει μπορείς να την παραλλάξεις και να βάλεις ότι θέλεις μέσα, αλμυρό ή γλυκό. Μοσχοβόλησε το σπίτι πορτοκάλι  ;o)
Ετικέτες:muffins, πρωινό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Μάφινς
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ

1 κουταλάκι σόδα μαγειρική

1/4 κουταλακιού αλάτι

120 γρ. ζάχαρη

1 βανίλια σκόνη

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

2 αυγά

1 κούπα γάλα φρέσκο

80 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου

12 κουταλιές μαρμελάδα της αρεσκείας σας

Σε ένα μεγάλο μπωλ ρίχνουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το αλάτι, την ζάχαρη, την βανίλια και το ξύσμα από το πορτοκάλι. Ανακατεύουμε καλά-καλά-καλά.

Σε άλλο μπωλ χτυπάμε λίγο τα αυγά και προσθέτουμε το γάλα και το βούτυρο.

Αναμιγνύουμε τα δυο μείγματα, μέχρι να φτιάξουμε έναν χυλό.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

Βουτυρώνουμε τις θήκες της μαφινιέρας και βάζουμε από μια καλή κουταλιά σε κάθε μια. Βάζουμε προσεκτικά μια κουταλιά μαρμελάδα στο κέντρο. Σκεπάζουμε με άλλη μια κουταλιά από τον χυλό.

Ψήνουμε στους 180, στις αντιστάσεις, για 30 λεπτά.

Αφήνουμε να κρυώσουν καλά-καλά-καλά πριν τα φάμε.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-03-24 17:01:05
Χαίρομαι πολύ που σας άρεσαν Sokolatoula! Αν σκεφτώ άλλη συνταγή με πορτοκάλι θα στην αφιερώσω ;o)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-23 20:36:04
Apapsa τα μαφινσάκια σου είναι καταπληκτικά! Τα έφτιαξα το μεσημέρι και κοντεύουν να εξαφανιστούν. Τα έψησα μισή ώρα στους 175 βαθμούς με αέρα και έγιναν τέλεια! Εγώ θυμάμαι έντονα και τη μυρωδιά της πασχαλιάς και του νυχτολούλουδου αυτές τις μέρες! Αξέχαστες παιδικές μνήμες.
User Photo apapsa apapsa
2010-03-23 09:14:22
Sokolatoula, έχε το νου σου στο ψήσιμο, ίσως θέλουν λιγότερο χρόνο, σήμερα το πρωι που έφαγα ένα μου φάνηκε λίγο ξερό εκεί που δεν είχε πάει η μαρμελάδα. Κάνε τη δοκιμή σου και πες μου πώς σου φάνηκε :ο)
User Photo apapsa apapsa
2010-03-23 09:12:45
Δεν πρόλαβα να ολοκληρώσω χτες αυτό που έγραφα, λόγω ενός emergency του Cooky... Ήθελα να γράψω ότι αυτή η μυρωδιά (της ανθισμένης νερατζιάς) είναι πολύ αγαπημένη μου γιατί μου θυμίζει αυτή την κατανυκτική ατμόσφαιρα του Επιταφίου, που είναι και συνδυασμένη με το χαζολόγημα της εφηβείας, τότε που πηγαίναμε στον Επιτάφιο κυρίως για να δούμε τα αγόρια που μας άρεσαν... :ο)
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-23 08:15:36
Εγώ είμαι τρελή fun του πορτοκαλιού, οπότε αυτή η συνταγή θα δοκιμαστεί σήμερα κιόλας. Είναι μια καλή ευκαιρία γιατί δεν έχω τίποτα γλυκό στο σπίτι. Μπράβο apapsa!
User Photo apapsa apapsa
2010-03-22 22:26:06
Strange, η μυρωδιά απ' τις ανθισμένες νερατζιές μου θυμίζουν πάντα Πάσχα και τον Επιτάφιο.
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-03-22 22:01:38
O Cook Therapist εγκρίνει τα muffins πορτοκάλι! Πολλές σπόντες βλέπω να πέφτουνε πάντως και αρχίζω να ανησυχώ :P
User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2010-03-22 21:54:21
Μμμμ... μύρισε το σπίτι πορτοκάλι, έ; και χτες όπως περπατούσα στην Καλλιθέα σκεφτόμουν πως μύρισαν οι δρομοι από τις ανθισμένες νερατζιές :-) Τρελλαίνομαι για γλυκά με ξύσμα πορτοκαλιού...κάποιος άλλος όμως εδώ στο σπίτι δεν τρελλαίνεται και δεν βάζω πια :-(

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.