Άλλη μια συνταγή για μάφινς, αλλά αυτά είναι νομίζω τα καλύτερα που έχω φτιάξει μέχρι στιγμής. Ακόμα και το γλάσο, που μου φάνηκε ότι δεν θα έβγαινε καλό όταν το έφτιαχνα, του πάει πολύ. Λίγο μπελαλίδικα στην προετοιμασία τους, αλλά πολύ νόστιμα!
100 γρ. καστανή ζάχαρη 75 γρ. σπορέλαιο 50 γρ. ανάλατο βούτυρο λιωμένο 3 αυγά 2 κουταλιές της σούπας γάλα ξύσμα από 1 πορτοκάλι 75 γρ. καρύδια αλεσμένα 75 γρ. χουρμάδες ψιλοκομμένοι 175 γρ. καρότα τριμμένα 175 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του 1 κουταλάκι μπέικινγκ πάουντερ 1/2 κουταλάκι κανέλα
ΓΙΑ ΤΟ ΓΛΑΣΟ: 300 γρ. τυρί κρέμα 2 1/2 κουταλιές της σούπας μέλι ξύσμα από 1 πορτοκάλι
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς. Σε μια θήκη για μάφινς βάζουμε 12 χάρτινες θηκούλες για μάφινς.
Ρίχνουμε την ζάχαρη, το σπορέλαιο, το λιωμένο βούτυρο, τα αυγά και το γάλα σε ένα μπολ και τα χτυπάμε με το χτυπητήρι των αυγών μέχρι να δημιουργηθεί ένα λείο μείγμα. Προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα καρύδια, τους χουρμάδες και τα καρότα και ανακατεύουμε.
Σε άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικινγκ πάουντερ και την κανέλα. Τα προσθέτουμε με ελαφρές κινήσεις στο μείγμα με τα υγρά υλικά. Προσέχουμε να μην τα ανακατέψουμε πολύ, το τελικό μείγμα πρέπει να είναι κάπως σβωλιασμένο. Το μοιράζουμε στις θήκες.
Ψήνουμε τα μάφινς 20-25 λεπτά και κάνουμε το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα για να δούμε αν ψήθηκαν. Τα αφήνουμε να κρυώσουν μέσα στην θήκη και μετά τα μεταφέρουμε σε μια σχάρα για να κρυώσουν τελείως.
Για το γλάσο, χτυπάμε σε μίξερ το τυρί κρέμα, το μέλι και το ξύσμα πορτοκαλιού και αλείφουμε τα μάφινς όταν έχουν κρυώσει.
2011-03-07 18:45:06
Ευχαριστώ CookTherapist! (Να πω την αλήθεια, πάντως, μου άρεσαν περισσότερο χωρίς το γλάσο.)@ Persa: κι εμένα μ ' αρέσουν πολύ οι χουρμάδες :ο)
2011-03-07 18:45:06
Ευχαριστώ CookTherapist! (Να πω την αλήθεια, πάντως, μου άρεσαν περισσότερο χωρίς το γλάσο.)@ Persa: κι εμένα μ ' αρέσουν πολύ οι χουρμάδες :ο)
2011-03-07 12:21:13
λατρευω ότι εχει χουρμάδες
2011-03-06 22:24:17
Τα πιο νόστιμα muffins που έχω φάει! Μπράβο apapsa... σλουρπ!