Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαστιχωτά Μπράουνις χωρίς Αυγά και Γάλα


1
0


Μερίδες: περίπου 12
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo athanasia athanasia
Σοκολατένια Μπράουνις κατάλληλα για όσους δεν μπορούν να φάνε αυγά αλλά κατάλληλο και για την περίοδο νηστείας.
Ετικέτες:Γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/2 κούπα αλεύρι
1 κούπα ζάχαρη
1/3 κούπας κακάο
1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1/2 κ.γ. αλάτι
1/2 κούπα νερό
1/2 κούπα σάλτσα μήλου
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Αναμιγνύουμε τα σταθερά υλικά σε ένα μπόλ. Προσθέτουμε το νερό, τη σάλτσα μήλου και τη βανίλια στο μπολ και ανακατεύουμε καλά ώστε να μην έχει κομπάκια από το αλεύρι. Ρίχνουμε το μίγμα σε σε ένα ταψί 20x20 στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα ή αφού το έχουμε βουτυρώσει. Ψήνουμε για 20 λεπτά στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Αφού βγάλουμε το γλυκό από το φούρνο ρίχνουμε από πάνω γλάσο σοκολάτας.


Στο πνέυμα του γλυκού που είναι στην κατηγορία του νηστήσιμου μπορείτε να κάνετε το παρακάτω γλάσο σοκολάτας που είναι πολύ εύκολο.
Θα χρειαστείτε: 1 κούπα ζάχαρη, 6 κουταλιές της σούπας κορν φλαουρ, 4 κ.σ. κακάο, 1/2 κ.γ. αλάτι, 2 κ.σ. λάδι, 1 κούπα νερό, 1/2 κ.γ. εκλχύλισμα βανίλιας.

Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε αρχικά τη ζάχαρη, το κορν φλαουρ, το κακάο και το αλάτι. Προσθέτουμε το νερό ανακατεύοντας και τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση και μετά από 2 λεπτά το πολύ το κατεβάζουμε. Δεν το αφήνουμε πολύ ώρα πάνω στη φωτιά γιατί αλλιώς γίνεται πολύ σφιχτό. Αφού το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το λάδι και τη βανίλια. Ανακατεύουμε πάλι και περιχύνουμε τα μπράουνις  ή όποιο άλλο γλυκό θέλουμε.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2015-12-29 20:25:37
Τέλεια, θα τη δοκιμάσω!
User Photo athanasia athanasia
2015-09-29 16:31:50
Επειδή η σάλτσα μήλου δεν είναι κάτι διαδεδομένο στην ελληνική αγορά εγώ κάνω μια δική μου συνταγή γρήγορα και εύκολα. Παίρνω ένα μήλο, το καθαρίζω και το κόβω σε μικρά κομματάκια. Τα ρίχνω σε ένα κατσαρολάκι με λίγο νερό και τα βάζω να πάρουν μια βράση. Μόλις μαλακώσουν τα βγάζω και τα πολτοποιώ. Αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ζάχαρη την ώρα που βράζουν, και αν είναι να κρατήσουμε στην άκρη ρίχνουμε λίγο λεμόνι.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.