Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρουλοντολμάδες


9
0


Μερίδες: Ανάλογα..
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo mariana mariana
Νόστιμα μαρουλοντολμαδάκια!
Ετικέτες:Ντολμάδες Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 3 μαρούλια με μεγάλα φύλλα (όχι σγουρά)
  • 500 γρ.κιμά (μοσχαρίσιο ή ανάμικτο μοσχάρι και χοιρινό)
  • 2 ξερά κρεμμύδια πολτοποιημένα
  • 5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 φλ. τσαγιού άνιθο ψιλοκομμένο
  • λίγο δυόσμο
  • 1 φλ. ρύζι γλασέ ή καρολίνα
  • Χυμό 2 λεμονιών
  • 1 αυγό
  • λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Βάζουμε σε λεκάνη τον κιμά και τον ανακατεύουμε με τα κρεμύδια (ξερά και φρέσκα), το ρύζι, τον μαϊντανό, τον άνιθο, το δυόσμο, 1 κουταλιά του γλυκού από τον χυμό του λεμονιού, αλάτι και πιπέρι και ζυμώνουμε καλά.
  • Πλένουμε τα μαρούλια μας, παίρνουμε χωριστά ένα-ένα φύλλο και το ζεματάμε σε βραστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα.
  • Παίρνουμε τα φύλλα και βάζουμε 1 κουταλιά από τη γέμιση και τυλίγουμε όπως τους ντολμάδες.
  • Στρώνουμε σε κατσαρόλα φύλλα μαρουλιού και από πάνω βάζουμε τους ντολμάδες μας. Ρίχουμε λάδι, το χυμό του λεμονιού και ένα ποτήρι του κρασιού νερό. Τους σκεπάζουμε με ένα πιάτο και τους βράζουμε σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να πιούν το περισσότερο ζουμί τους.
  • Τους βγάζουμε σε άλλη κατσαρόλα και με το ζουμί που περίσσεψε φτιάχνουμε αυγολέμονο.
  • Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό μας και κουνάμε να πάει παντού.

- Καλό είναι το χοντρό μέρος του μαρουλιού να το κόψουμε με ένα μαχαίρι για να διευκολυνθούμε στο τύλιγμα.

                                                       Καλή επιτυχία!

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2010-02-27 20:46:12
Δοκίμασέ τα, γίνονται νοστιμότατα και είναι μια καλή παραλλαγή των κλασικών
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-02-27 19:34:33
Ότι κυκλοφορεί σε ντολμαδάκι το λατρεύω mariana! Με μαρούλι δεν έχω φτιάξει ποτέ. Ευκαιρία να δοκιμάσω τη συνταγή σου.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.