Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα φράουλα light


5
0


Μερίδες: αρκετές
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo mima mima
Είπα να δοκιμάσω τη στέβια σε μαρμελάδα. Έβαλα όμως και λίγη ζάχαρη γιατί φοβήθηκα για το αν θα έπηζε.
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Χαμηλά λιπαρά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό φράουλες
4 κ.σ. φουσκωτές στέβια (αυτή που είναι σαν ζάχαρη κρυσταλλική όχι την σκόνη)
3 κ.σ. ζάχαρη
2 μέτρια μήλα
1,5 κούπα νερό
Κόβουμε τα μήλα στα τέσσερα, καθαρίζουμε τις κορυφούλες και τα βάζουμε να βράσουν (με τη φλούδα και τα σπόρια) με το νερό. Τα βράζουμε μέχρι να μας μείνει 1/2 κούπα νερό (περίπου 15-20 λεπτά). Αυτό θα βοηθήσει την μαρμελάδα μας να πήξει.
Όσο βράζουν τα μήλα, πλένουμε, κθαρίζουμε και κόβουμε τις φράουλες κομματάκια σε μια κατσαρόλα. Τους ρίχνουμε τη στέβια και την ζάχαρη, ανακατεύουμε και βλέπουμε ότι αρχίζει να βγάζει τα υγρά της η φράουλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς για να μην κολλήσει. Στραγγίζουμε το νερό από τα μήλα και το προσθέτουμε στις φράουλες. Ξαφρίζουμε όσο χρειάζεται και αφήνυμε την μαρμελάδα να βράσει. Σε λίγο αρχίζει να γεμίζει η επιφάνεια φουσκάλες. Ανακατεύουμε καλά και βγάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά.
Την βάζουμε σε βάζο και όταν κρυ'ωσει την βάζουμ,ε στο ψυγείο. Δεν φτιάχνουμε μεγάλη ποσότητα γιατί δεν γίνεται πηχτή όπως όταν είναι φτιαγμένη με ζάχαρη οπότε και ο χρόνος ζωής της είναι μικρός (30 μέρες στο ψυγείο).
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo mima mima
2013-06-16 10:26:39
Την έφτιαξα πάλι μόνο με στέβια και έγινε πολύ ωραία. Απλά τη διατηρώ στο ψυγείο.
User Photo roxy roxy
2013-04-28 19:20:10
Πως μπορώ να διορθώσω το βαθμό; 5 ήθελα να βάλω! ΣYΓNΩMH mima

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.