Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα φράουλα


9
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 240 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
τον τελευταίο καιρό πειραματίζομαι με τις μαρμελάδες.έτσι ξεσκόνησα όλα τα βιβλία και τις συνταγές της μαμάς μου και βρήκα μια πολύ εύκολη συνταγή για μαρμελάδα φράουλα όπου έχω και μια ιδιαίτερη αδυναμία!μπορώ να φάω όλο το βάζο με κουταλάκι!ελπίζω να την λατρέψετε όπως και εγώ!!
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  1. 1 κιλό φράουλες
  2. 1200 γραμ ζάχαρη ΄μαύρη

εάν θέλετε βάζετε και λευκή ζάχαρη απλά εγώ δεν χρησιμοπιώ ποτέ λευκή ζάχαρη έτσι την έκανα με μαύρη.

  1. πλένετε καλά και καθαρίζετε τις φράουλες.έπειτα τις πολτοποιείτε στο μούλτι.στην συνέχεια βάζετε το μείγμα σε μια κατσαρόλα μαζί με την ζάχαρη και τα αφήνετε να δέσουν για 3-4 ώρες.
  2. μετά βράζετε το μείγμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πήξει ανακατεύοντας συνέχεια με μια ξύλινη κουτάλα.θα πιαστεί λίγο το χεράκι σας στο ανακάτεμα αλλά το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!!
  3. την αφήνετε να κρυώσει και μετά την βάζετε σε βάζο.
  4. εάν θέλετε όταν είναι έτοιμη βάζετε μια βανίλια ή χυμό από ένα λεμόνι για περισσότερο άρωμα.
  5. και είναι ετοιμόοοοοο για φάγωμααααα!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-06 17:50:36
Ωραία! Φέτος θα φτιάξω και βατόμουρο μαρμελάδα. Κι εμένα μου αρέσει η μαύρη ζάχαρη. Βάζω σε μπισκοτάκια σε κάποιες συνταγές και έχουν ιδιαίτερη γεύση. Δεν μου λείπει ποτέ από το σπίτι.
User Photo katsaroliaki katsaroliaki
2010-03-05 22:19:01
σοκολατούλα μου γενικά τα γλυκά μου τα κάνω όλα με μαύρη ζάχαρη για να είναι πιο ελαφριά κ γιατί δεν μου αρέσει η λευκή....χεχεχεχεχεχε να ξέρεις ότι δεν θα σου βγεί τόσο γλυκιά όσο με την λευκή.επίσης μπορείς την ίδια συνταγή να την κάνεις με βατόμουρα.εκεί να δεις!!!!:))))
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-05 14:10:25
Τρελαίνομαι κι εγώ γι αυτή τη μαρμελάδα katsarolιaki! Τη φτιάχνω κάθε χρόνο με άσπρη ζάχαρη. Θα τη δοκιμάσω και με μαύρη φέτος.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.