Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα Φιρικάκι


10
0


Μερίδες: περίπου 1 κιλό
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo maria maria
Είναι η πρώτη  μαρμελάδα που φτιάχνω και βγήκε πραγματικά υπέροχη!
Η συνταγή είναι τουρλου τουρλού... Μου ανέβασε εχθές μια η sokolatoula, είχα μια άλλη, πήρα και μερικά τηλέφωνα και ιδού το αποτέλεσμα...

Ετικέτες:μαρμελάδα μήλο, μαρμελάδα φιρίκι, φιρίκια μαρμελάδα, marmelada milo Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό φιρίκια περίπου (να τα ζυγίσετε καθαρισμένα)
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ζάχαρη (κατά προτίμηση καστανή)
  • 1 πορτοκάλι
  • 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 βανίλια
  • 2 -3 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • 1 ξυλάκι κανέλας
Καθαρίζουμε τα φιρίκια και τα κόβουμε σε κυβάκια. Για να μην  μαυρίσουν ετοιμάσουμε μια λεκάνη με χυμό λεμονιού και νερό και τα ρίχνουμε εκεί.Τα κουκούτσια και μερικές φλούδες δεν τα πετάμε όλα αλλά  τα βάζουμε σε ειδικό σκεύος μπαχαρικών (θα το βείτε σε καταστήματα με οικιακό εξοπλισμό.
Εναλλακτικά μπορείτε να τα βάλετε σε ένα τούλι και να το δέσετε καλά (προσοχή να μην είναι συνθετικό).Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τα μήλα και το ειδικό σκεύος ή το τούλι με τα κουκούτσια και τις φλούδες και τα αφήνουμε να βράσουν. Καθαρίζουμε το πορτοκάλι από τη φλούδα και από τις εσωτερικές ίνες  και το κόβουμε σε κυβάκια. Το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα μήλα.
Όταν έχουν μαλακώσει αρκετά, βγάζουμε τα μήλα και τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Πετάμε  τα κουκούτσια και τις φλούδες.
Ξαναρίχνουμε τα μήλα στην κατσαρόλα με το προηγούμενο νερό  και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια. Αφήνουμε να βράσει μέχρι να δέσει η μαρμελάδα.
Βράσουμε σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 40 λεπτά  και ανακατεύουμε συχνά.
Προσοχή: Θα πρέπει η μαρμελάδα να δέσει αλλά να κρατάει λίγα υγρά για να μην "πετρώσει".  
Για να δούμε αν έχει δέσει, ρίχνουμε μια κουταλιά μαρμελάδα σε ένα πιατάκι που έχουμε από πριν βάλει στην κατάψυξη, το ξαναβάζουμε στην κατάψυξη για ένα λεπτό και αν κάνει δρομάκι χωρίς να κλείνει, τότε είναι έτοιμη. 

Βάζουμε την μαρμελάδα μας έτσι όπως είναι καυτή σε βαζάκια τα οποία έχουμε προηγουμένως αποστειρώσει τα κλείνουμε καλά, τα γυρίζουμε ανάποδα και τα αφήνουμε να κρυώσουν.

Σχόλια

User Photo maria maria
2011-11-23 18:00:19
Σε ευχαριστώ πολύ!!!!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2011-11-23 17:52:59
Μπράβο Μαρία! Ωραία και η φωτό :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.