Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα σύκο


6
0


Μερίδες: 1,5 - 2 κιλά
Χρόνος ετοιμασίας: 60 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo panselin panselin
Μια πολύ γευστική και υγιεινή μαρμελάδα!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1/3 φλ.τσαγιού χυμό λεμονιού
2 κιλά ώριμα σύκα
1 κιλό ζάχαρη
250γρ γλυκόζη
Καθαρίστε και κόψτε τα σύκα στα τέσσερα. Βρέξτε τα με το χυμό και βάλτε τα σε στρώσεις , εναλλάξ με τη ζάχαρη σε αντικολλητική κατσαρόλα με βαρύ πάτο. Αφήστε να σταθούν ώσπου να βγεί ο χυμός (1 ώρα περίπου). Ανάψτε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατώστε να διαλυθεί εντελώς η ζάχαρη. Δυναμώστε λίγο ώστε η μαρμελάδα να σιγοβράζει.
Ανακατεύετε που και που για να μην κολλήσει. Βράστε τη ώστε να δέσει και να γίνει διάφανη και γυαλιστερή.
Προσθέστε την γλυκόζη προς το τέλος, λίγο πριν  την κατεβάσετε από την φωτιά. Τότε αφαιρέστε και τον αφρό.
Αφήστε να κρυώσει λίγο και βάλτε τη σε αποστειρωμένα βάζα. Σκεπάστε τα όταν η μαρμελάδα κρυώσει εντελώς. Βάλτε τα στο ψυγείο. Διατηρούνται για 1 χρόνο.

Καταλαβαίνετε ότι η μαρμελάδα έδεσε όταν βάλτε λίγη σε ένα πιατάκι αφήστε λίγο και γυρίστε το στο πλάι, άν τρέχει θέλει και άλλο βράσιμο.

Αν δεν πήζει προσθέστε 1 κουταλιά επιπλέον λεμόνι, η φυσική πηκτίνη ή λίγο χυμό μήλου.

Αν γίνει πολύ πηκτή προσθέστε λίγο νερό.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.