Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα Πορτοκάλι-Μανταρίνι


9
0


Μερίδες: 2 βάζα
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 50 '
User Photo apapsa apapsa
Χτες το μεσημέρι φτιάξαμε με τη μαμά μου μια μαρμελάδα, γιατί είχαμε πάρα πολλά πορτοκάλια. Προσθέσαμε και μανταρίνια για το άρωμα. Η μαρμελάδα πορτοκάλι δεν ήταν από τις αγαπημένες μου, αλλά οταν φτιάξεις κάτι με τα χεράκια σου και σου πετύχει έχει άλλη νοστιμιά, οπότε την συμπάθησα. Η ζάχαρη που αναφέρω είναι ανάλογη με τα πορτοκάλια που έβαλα, αντίστοιχα θα βάλετε κι εσείς,

Εύχομαι να σας αρέσει!
Ετικέτες:πρωινό, breakfast Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

6 πορτοκάλια μεγάλα

3 μανταρίνια μεγάλα

λίγο νερό

3 κούπες ζάχαρη (περίπου)
Πλένουμε καλά τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια.

Καθαρίζουμε τα πορτοκάλια και κρατάμε τη φλούδα από το ένα απ' αυτά. Καθαρίζουμε και τα μανταρίνια.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε λίγο νερό και προσθέτουμε τη σάρκα από τα πορτοκάλια και τα μανταρίνια. Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να μαλακώσουν, τόσο ώστε να λιώνουν αν τα πιέσουμε με ένα πιρούνι. Εμένα μου πήρε γύρω στη μισή ώρα.

Εν τω μεταξύ, σε ένα άλλο κατσαρολάκι βράζουμε τη φλούδα του ενός πορτοκαλιού, κομμένη σε μεγάλες φέτες, μαζί με λίγο νερό. Θέλουμε να μαλακώσει αρκετά. Μου πήρε γύρω στα 15 λεπτά.

Όταν μαλακώσουν τα φρούτα τα βγάζουμε, πετάμε το υγρό και τα αλέθουμε στο multi ή σε χειροκίνητο μύλο. Μετράμε με μια κούπα πόσο είναι το υλικό που έχουμε. Ξαναβάζουμε τα αλεσμένα φρούτα στην κατσαρόλα και προσθέτουμε τόσες κούπες ζάχαρη όσες ήταν τα φρούτα που πολτοποιήσαμε.

Τα αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Εμένα μου πήρε 20 λεπτά περίπου. Προς το τέλος, προσθέτουμε τη φλούδα του πορτοκαλιού που βράσαμε, κομμένη σε μικρά μπαστουνάκια.

Αδειάζουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια και αφήνουμε να κρυώσει.


Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-03-12 18:22:20
@ Sokolatoula: εύχομαι να σου πετύχει :ο) @ Vana: Ναι, πετάμε τις φλούδες από όλα τα φρούτα, εκτός από το ένα πορτοκάλι και κρατάμε τη σάρκα, θα το γράψω καλύτερα και στη συνταγή. Κι εγώ αυτό φοβόμουν, αλλά τελικά τις ίνες δεν τις νιώθεις, γιατί πολτοποιήθηκαν στο multi.
User Photo vana vana
2010-03-12 17:39:49
Apapsa μου εννοείς ότι πετάμε τις υπόλοιπες φλούδες και βράζουμε τη σάρκα μόνο. Και εάν είναι έτσι , δεν μένουν κάποιες ίνες ή όχι;
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-03-12 17:13:55
Ότι έχει σχέση με πορτοκάλι μου αρέσει apapsa μου, οπότε θα τη φτιάξω οπωσδήποτε τη μαρμελάδα σου. Φιλάκια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.