Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα Νεκταρίνι


1
0


Μερίδες: 1
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo ADAM ADAM
Μαρμελάδα σπιτική γευστικότατη!!
Καταπληκτική παιδιά, την έφτιαξε η μανούλα και την τσακίσαμε!
Ετικέτες:γλυκό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Παραδοσιακά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (1 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό καθαρισμένα νεκταρίνια (όχι πολύ γινομένα)
  • 650 γρ. ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • το χυμό 1 λεμονιού
  • 50 γρ. Αμαρέττο
  • λίγο οινόπνευμα λευκό για τη συσκευασία
Κόβουμε κομματάκια τα νεκταρίνια (αν την μαρμελάδα τη θέλουμε σαν αλοιφή, τα περνάμε από το μύλο ή το μούλτι). Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη κατσαρόλα και προσθέτουμε τη ζάχαρη και τη βανίλια.
Ανάβουμε το μάτι σε δυνατή θερμοκρασία και μόλις πάρει την πρώτη βράση το χαμηλώνουμε τόσο ώστε να σιγοβράζει η μαρμελάδα. Την αφήνουμε να σιγοβράσει για 20 λεπτά περίπου μέχρι να δέσει, ανακατεύοντας που και που.
Δυο-τρια λεπτά πριν την κατεβάσουμε απο τη φωτιά, προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το Αμαρέττο. 
Μόλις κρυώσει λίγο, την τοποθετούμε σε βάζα.
Τοποθετούμε το καπάκι του βάζου σε επίπεδη επιφάνεια. Ρίχνουμε μια στάλα οινόπνευμα και το ανάβουμε. Πιάνουμε το καπάκι και κλείνουμε το βάζο. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα η μαρμελάδα να κλείσει αεροστεγώς.
Γυρνάμε το βάζο ανάποδα και το αφήνουμε μία νύχτα.
Η μαρμελάδα μας είναι έτοιμη!!!


Καλή επιτυχία

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.