Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα, μήλο - καρότο - πορτοκάλι


18
0


Μερίδες: 2 1/2 κιλά
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Το πάντρεμα του μήλου με το καρότο και το πορτοκάλι μας δίνει μια θρεπτική και αρωματική μαρμελάδα! Εύκολη στην παρασκευή της και νοστιμότατη.
Ετικέτες:γλυκό, μαρμελάδα Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (18 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 1/2 κιλό μήλα (καθαρή ψίχα)
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
ξύσμα από 4 πορτοκάλια
600 γραμμάρια καρότα
2 κιλά ζάχαρη
χυμό από ένα μεγάλο λεμόνι
3 βανίλιες
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε 16 κομμάτια το κάθε ένα.
Τα βάζουμε σ ένα μπολ με νερό και λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσουν.
Τρίβουμε και στίβουμε τα πορτοκάλια.
Τρίβουμε και τα καρότα.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα μήλα και το χυμό πορτοκάλι και τα βράζουμε 15 λεπτά σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μαλακώσουν λίγο τα μήλα.
Κατεβάζουμε για λίγο από τη φωτιά και με το εργαλείο που φτιάχνουμε τον πουρέ πατάτας, πολτοποιούμε τα μήλα, αφήνοντας αν θέλουμε και κάποια κομμάτια.
Ξαναβάζουμε τον πολτό του μήλου στη φωτιά και προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ξύσμα πορτοκαλιού και τα τριμμένα καρότα.
Βράζουμε τη μαρμελάδα σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να δέσει.
Χρειάζεται περίπου 45 λεπτά.
Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού και τη μοιράζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα.
Τα κλείνουμε καλά και τα γυρίζουμε ανάποδα.
Διατηρούμε τη μαρμελάδα εκτός ψυγείου αν θέλουμε σε δροσερό μέρος.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2011-02-05 07:42:47
Κλάρα μου η ζάχαρη είναι συνήθως ίση με το βάρος του φρούτου που φτιάχνουμε τη μαρμελάδα, εκτός από κάποια φρούτα, όπως το σύκο που είναι γλυκό και μπορούμε να βάλουμε λιγότερη.
User Photo ΙΩΑΝΝΑ ΙΩΑΝΝΑ
2011-02-05 00:08:57
Ένα απο αυτά τα βαζάκια είναι δικά μου!!!!!!!!!
User Photo κλαρα κλαρα
2011-02-04 19:57:31
Φοβερη η μαρμαλαδα σου Sokolatoula πειραζει να βαλω λιγοτερη ζαχαρη?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.