Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα μήλο


8
0


Μερίδες: 100 κουτ
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo pdimitra pdimitra
Σπιτική μαρμελάδα, ιδανική για πρωινές και απογευματινές... λιγούρες.Η μαρμελάδα είναι ιδανική για πάστα φλώρα, αλλά και για το πρωινό σας με βούτυρο στο ψωμί.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πρωινά - Γρήγορα γεύματα / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (8 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 κιλό μήλα
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 1/2 λεμόνι (χυμός)
  • 1 ξυλάκι κανέλα

1. Καθαρίζουμε τα μήλα και τα τρίβουμε στο χοντρό τρίφτη. Στύβουμε από πάνω λίγο λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Μετράμε τα τρίμματα του μήλου με ένα φλιτζάνι και χρησιμοποιούμε ίση ποσότητα ζάχαρης.

2. Βάζουμε το μήλο, τη ζάχαρη και την κανέλα σε κατσαρόλα και σιγοβράζουμε έως ότου δέσει η μαρμελάδα. Προς το τέλος του βρασμού στύβουμε μισό λεμόνι.

Σχόλια

User Photo apapsa apapsa
2010-10-19 15:48:20
Μου είχε δώσει παλιά τη συνταγή η μαμά της κολλητής μου και την έφτιαχνα, μετά όμως έχασα τη συνταγή και δε θυμόμουν τις αναλογίες. Θα την ξαναφτιάξω σίγουρα, γιατί την λατρεύω αυτή τη μαρμελάδα! Ευχαριστούμε!
User Photo pdimitra pdimitra
2010-10-19 13:20:52
1000 συγνωμη... μεγαλη παραλειψη... βασικα ναι ειναι οσο το βαρος του τριμμενου πλεον μηλου αλλα αν καποιος τηελει πιο γλυκια βαζει περισοτερη και προσθετει νερό σ'αυτη την περιπτωση ομως θα ειναι πιο πολυ το σιροπι.
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-19 12:54:00
Είναι πολύ νόστιμη η συγκεκριμένη μαρμελάδα pdimitra, αλλά δεν μας αναφέρεις πόση ζάχαρη χρειάζεται. Εγώ συνήθως βάζω τόση ζάχαρη, όσο είναι και το βάρος του φρούτου, εκτός αν είναι πολύ γλυκά τα φρούτα, όπως πχ τα σύκα που χρειάζονται λιγότερη.

Παραλλαγή συνταγής

User Photo pdimitra pdimitra
2010-10-19 11:32:53
την εφτιαξα χθες με μαυρη ζαχαρη... κρατησε το χρωμα, τη γευση και εγινε πιο υγειινη απλα τελέια .... ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗ!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.