Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαρμελάδα ακτινίδιο


7
0


Μερίδες: 1 1/2 κιλό μαρμελάδα
Χρόνος ετοιμασίας: 20 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Το ακτινίδιο είναι ένα πολύ νόστιμο φρούτο και ιδιαίτερα ευεργετικό για την καλή λειτουργία του εντέρου.
Σήμερα φτιάχνουμε μαρμελάδα ακτινίδιο και διακοσμούμε μαζί τα βαζάκια.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό ακτινίδια
1 κιλό ζάχαρη
χυμό από ένα λεμόνι
2 βανίλιες
Καθαρίζουμε και λιώνουμε τα ακτινίδια στο μούλτι.
Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και βράζουμε τη μαρμελάδα μέχρι να δέσει σε μέτρια θερμοκρασία. Την ανακατεύουμε συνέχεια και αφαιρούμε τον αφρό που σχηματίζεται.
Όταν είναι έτοιμη η μαρμελάδα την κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει καλά και τη μοιράζουμε σε αποστειρωμένα βάζα.

Αν θέλουμε να διακοσμήσουμε τα βαζάκια μας, όπως βλέπετε στη φωτογραφία, βάλτε πρώτα απ όλα φαντασία. Μετά πηγαίνετε στα πλησιέστερα jumbo και προμηθευτείτε κεράκια ρεσό, ματάκια, γκλίτερ, χρώματα και ότι άλλο νομίζετε ότι θα σας φανεί χρήσιμο στις δημιουργίες σας.
Επίσης μην πετάτε ποτέ ότι κορδέλες και μικροπραγματάκια έχουν οι συσκευασίες των δώρων που σας φέρνουν. Όλα αξιοποιούνται.
Για να φτιάξω το συγκεκριμένο βάζο, έλιωσα δύο κεράκια ρεσό με άρωμα βανίλια στο φούρνο μικροκυμάτων. (Προσέξτε να  βάλετε μόνο το κερί και όχι ότι μεταλικό περιέχει γιατί θα χαλάσετε το φούρνο ασς. Μ ένα πινέλο άλειψα το μισό βαζάκι με κερί. Για να μην πασαλείψω το υπόλοιπο μισό το είχα καλύψει με μονοτική ταινία.  Όταν στέγνωσε,  μ ένα κομμάτι σφουγγάρι ταμπονάρισα πάνω στο κερί κόκκινο χρώμα ( εγώ χρησιμοποίησα μπογιά ξύλου. Εσείς μπορείτε να βάλετε ότι θέλετε, ακόμα και τέμπερες αν και θα ξεβάψουν με το πλύσιμο, γι αυτό προτείνω μα βρείτε κάτι πιο σταθερό). Πάνω απ την κόκκινο χρώμα ταμπονάρω λίγο χρυσό χρώμα. Όταν στέγνωσαν τα χρώματα, με γκλίτερ ζωγράφισα σχέδια. Ζωγράφισα το καπάκι με λευκό χρώμα και κόλησα πάνω ματάκια και διάφορα μικροπραγματάκια και έφτιαξα ένα προσωπάκι. Με νήμα πλεξίματος κόλλησα μαλλιά. Στο κέντρο του βάζου κόλλησα ένα πράσινο φιογκάκι που έφτιαξα με απλή κορδέλα και μία φέτα αποξηραμένο λεμόνι.

Για να αποξηράνουμε φέτες λεμονιού ή πορτοκαλιού πλένουμε καλά τα φρούτα μας, τα κόβουμε σε λεπτές ροδέλες, τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τα ψήνουμε στους 120 βαθμούς με αέρα μέχρι να στεγώσουν. Συνήθως χρειάζεται 60 με 80 λεπτά.


Αν σας αρέσουν οι διακοσμητικές προτάσεις μπορώ να θέλετε να σας δώσω κι άλλες ιδέες. Να με ρωτάτε ότι θέλετε.
Εγώ δεν πετάω τίποτα. Τα μπουκάλια από ποτά που αδειάζουν, όπως και τα βαζάκια από τα γλυκά του κουταλιού που τελειώνουν τα διακοσμώ, τα γεμίζω λικέρ και μαρμελάδες χειροποίητα και τα πηγαίνω δώρο σε φίλους.

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-12-07 12:00:01
Χαίρομαι πολύ Κλάρα μου που σου άρεσε!
User Photo κλαρα κλαρα
2010-12-07 11:34:32
την εφτιαξα προχτες εγινε τελεια!!!
User Photo mariana mariana
2010-02-27 20:48:13
Και ότι μου έφεραν σήμερα ακτινίδια. Ευκαιρία να δοκιμάσω την μαρμελάδα σου!
User Photo vana vana
2010-02-26 14:48:19
Και άλλη ιδέα. Μπράβο sokolatoula.
User Photo κλαρα κλαρα
2010-02-26 14:37:16
Τελεια!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
User Photo panselin panselin
2010-02-26 12:47:57
Πρωτότυπη μαρμελάδα!! Θα τη δοκιμάσω σύντομα! Για τις φοβερές διακοσμητικές σου ιδέες σου αξίζουν 5 σκουφάκια!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.