Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανταρίνι γλυκό


10
0


Μερίδες: 25
Χρόνος ετοιμασίας: 25 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Μόλις έφτιαξα γλυκό μανταρινάκι και είπα να σας κεράσω. Πηγαίνει με τον απογευματινό καφέ.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κουταλιού
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό μανταρίνια μικρά
1 λίτρο νερό
2 κιλά ζάχαρη
2 βανίλιες
χυμό από ένα λεμόνι
Καθαρίζουμε τα κοτσανάκια από τα μανταρίνια και τα τρυπάμε με μια οδοντογλυφίδα σε διάφορα σημεία.
Τα βάζουμε να βράσουν πέντε φορές από 3-4 λεπτά αλλάζοντας κάθε φορά το νερό για να ξεπικρίσουν.
Βράζουμε τη ζάχαρη με το ένα λίτρο νερό για τρία λεπτά και προσθέτουμε τα μανταρίνια.
Αφήνουμε να βράσουν μέχρι να δέσει το σιρόπι τους , προσέχοντας να αφαιρούμε τον αφρό όταν χρειάζεται.
Όταν το γλυκό είναι έτοιμο, σβήνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε τις βανίλιες και το χυμό λεμονιού.
Αφήνουμε να κρυώσει και το μεταφέρουμε σε αποστειρωμένα βαζάκια.

Σχόλια

User Photo mariana mariana
2009-11-09 15:03:38
Sokolatoula με πρόλαβες. Ωραίο το γλυκάκι σου. Ανεβάζω κι εγώ τη δική μου παραλλαγή για όποιον θέλει να συνδυάσει κάτι από τις δυο
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2009-11-09 11:04:51
Όχι Κλάρα μου δεν είναι πολλά τα δύο κιλά ζάχαρη. Έτσι νόμιζα κι εγώ και κράτησα λίγη ζάχαρη εχθές που το έφτιαξα για πρώτη φορά το μανταρίνι. Τελικά χρειάζεται. Αυτό όμως πιστεύω ότι έχει να κάνει και με το πόσο ώριμα είναι τα μανταρίνια.
User Photo κλαρα κλαρα
2009-11-09 10:34:02
μηπως ειναι πολλα τα 2 κιλα ζαχαρη?να βαλω τη μιση οταν το φτιαξω?

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.