Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιταρόπιτα ζουμερή και φανταστική!


10
0


Μερίδες: ΠΕΡΙΠΟΥ 15
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo MARIKAKI MARIKAKI
Την εκανα πρωτη φορα στη γιορτη του μπαμπα μου και δεν εμεινε ψυχουλο!!!!ολοι ξετρελαθηκαν...!!! δικης μου προελευσεως..!!!!!!!!!!!!!
Ετικέτες:ΑΛΜΥΡΟ Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Πίτες / Με φύλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 1 πακέτο με 2 φύλλα σφολιάτας
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • 5 φέτες μπέικον
  • 5 φέτες παριζα
  • 5 φέτες τυρί του τοστ
  • 400 ml κρεμά γάλακτος ελαφριά
  • 1 κρεμμυδάκι
  • 1 σφηνάκι λευκό/ροζέ κρασί
  • λίγο λάδι για το τηγάνι
  • 1 αυγό για το άλειμμα
Βουτυρωνουμε ενα μεγαλο πυρεξ ή ταψι και απλώνουμε το ένα φύλλο Εχουμε ψιλοκοψει το μπεικον , την παριζα, τα μανιταρια και το κρεμμυδακι.

Στο τηγανι βάζουμε λίγο λάδι και ρίχνουμε το κρεμμυδάκι ,τα τσιγαριζουμε λίγο και ριχνουμε τα μαανιταρια μας κι επειτα το κρασι, το αφηνουμε να εξατμιστει και ρίχνουμε το μπεικον και τελος τη κρεμα γαλακτος. Ανακατευουμε για 2 λεπτα εχουμε μια ωραια σαλτσα μανιταριων.

Κατεβαζουμε απτη φωτια και ριχνουμε το μειγμα μανιταριων στο πυτρεξ κι απο πάνω την κομμενη παριζα, ανακατευουμε να ομογενοποιηθει με το υπολοιπο μειγμα.

Τελος ρίχνουμε το τυρι του τοστ κομμενο με τα χερια. Απο πανω βαζουμε το 2ο φυλλο σφολιατας ,το στρουφιζουμε και το αυγωνουμε. Ψηνουμε στους 200c σε προθερμασμενο φουρνο για περιπου μια ωρα.

Σχόλια

User Photo linmak88 linmak88
2010-12-07 08:45:55
Πολύ πολύ καλή - θα δοκιμαστεί! Προς το παρόν 5 σκουφάκια για σένα!
User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2010-12-06 23:07:38
"το στρουφιζουμε"; LOL :)

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.