Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιτάρια με Ginger και Brandy


3
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 25 '
User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
Έχοντας αδυναμία στα μανιτάρια, ψάχνω συνδυασμούς υλικών για την καλύτερη γευστική απόλαυση. Έτσι προέκυψε η παρούσα συνταγή σαν συνοδευτικό ή σάλτσα σε μπουφέ ή στο καθημερινό τραπέζι με ρύζι ή βραστές πατάτες και την μοιράζομαι μαζί σας.
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Σάλτσες - Σως
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (3 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

500γρ. μανιτάρια Agaricus

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 σκλήδες σκόρδο, κομμένες στη μέση

2 εκατοστά ginger, τριμμένο ή κομμένο σε ραβδάκια (βλ. φωτό)

1/3 μαϊντανό & 1/3 σχοινόπρασο

1 μικρό σφηνάκι κονιάκ ή μπράντυ

αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαυροπίπερο


-Σε τηγάνι-κατσαρόλα τοποθετούμε το ελαιόλαδο και σωτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το σκόρδο   

 -Αφαιρούμε το σκόρδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια καθαρισμένα και κομμένα σε φέτες

 -Αφού σωταριστούν, ανακατεύοντας γαι 5 λεπτά, σβήνουμε με το μπράντυ

 -Προσθέτουμε το ginger και αλατοπιπερώνουμε

 -Τέλος τοποθετούμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο, ανακατεύουμε, σκεπάζουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 1/3

Σχόλια

User Photo Cook Therapist Cook Therapist
2012-12-02 16:17:42
Τέλειο, και τέλεια η παραλλαγή για μακαρόνια :)

Παραλλαγή συνταγής

User Photo ΜΗΤΣΟΣ ΜΗΤΣΟΣ
2012-12-02 14:52:18
Μπορούμε να μη χρησιμοποιήσουμε το μαϊντανό και το σχοινόπρασο αλλά στη θέση τους να προσθέσουμε προς το τέλος 150 γρ. κρέμα γάλακτος, ώστε να γίνει μια ωραία σάλτσα για σπαγγέτι!
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.