Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιτάρια με μπαλσάμικο


9
0


Μερίδες: 2-4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo travellinglight travellingli ght

Απλή αλλά νόστιμη συνταγή, με μια ωραία σαλάτα μπορεί να σερβιριστεί και σαν κύριο πιάτο.

Ετικέτες: Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • ένα κιλό μανιτάρια πλευρότους
  • αλεύρι
  • αλάτι
  • ξίδι μπαλσάμικο
  • Πλένουμε τα μανιτάρια προσεκτικά με μπόλικο νερό, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.
  • Αλευρώνουμε καλά τα μανιτάρια.
  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι βάζουμε λάδι, κι όταν είναι καυτό βάζουμε τα μανιτάρια (με προσοχή, μην τσουρουφλιστούμε).
  • Τα γυρίζουμε τακτικά για να ροδοψηθούν ομοιόμορφα κι από τις δύο πλευρές.
  • Τα σβήνουμε με το μπαλσάμικο και τα βάζουμε σε πιατέλα στρωμένη με απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι πριν τα σερβίρουμε.

Ανάλογα με το μέγεθος του τηγανιού, και για να ψηθούν όλα τα μανιτάρια ομοιόμορφα, μπορεί να χρειαστεί να τα μοιράσουμε σε δύο τηγανιές. Σε αυτή την περίπτωση:

  • Βγάζουμε την πρώτη τηγανιά μανιτάρια μόλις ψηθούν, χωρίς να προσθέσουμε μπαλσάμικο. Τα αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν όσο τηγανίζουμε τα υπόλοιπα μανιτάρια.
  • Μόλις ψηθούν τα υπόλοιπα μανιτάρια, ρίχνουμε μέσα και την πρώτη τηγανιά και τα σβήνουμε όλα μαζί με το μπαλσάμικο.

Είναι καλύτερα να τα φάμε αρκετά ζεστά.

Σχόλια

User Photo mima mima
2009-09-04 19:11:11
Τα πλευρότους δεν χρειάζεται να τα πλήνουμε γιατί είναι καλλιεργημένα πάνω σε δέματα με σανό και δεν ακουμπάνε στο χώμα. ΄Ετσι θα αποφύγουμε και το πολύ τσιτσίρισμα στο τηγάνι. Απλά τα σκούπιζουμε με ένα πανάκι καλά. Θα τα δοκιμάσω γιατί μου αρέσουν πολύ τα μανιτάρια.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.