Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μανιτάρια α λα γκρέκ


4
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 10 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo JustCook JustCook
Μανιτάρια με έντονη γεύση
Ετικέτες:μανιτάρια Διατροφή:Χαμηλών λιπαρών
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (4 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

350 γρ μανιτάρια
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας κρασί κόκκινο
1 ματσάκι  φρέσκο θυμάρι
1 ματσάκι  φρέσκο μαιντανό
1 ματσάκι  φρέσκο ματζουράνα
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι γλυκού σπόρους κόλιανδρο μισοσπασμένους
1/2 λεμόνι
4 κουταλιές σούπας νερό
αλάτι και πιπέρι

Πλένουμε   τα ματσάκια και τα αφήνουμε σε σουρωτήρι, το ίδιο και τα μανιτάρια.
Αφού στεγνώσουν κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.τα βάζουμε σε ένα γυάλινο σκεύος και στύβουμε λεμόνι ραντίζοντας τα μανιτάρια για να μη μαυρίσουν.

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το λάδι, το κρασί, 4 κουταλιές σούπας νερό,
το θυμάρι, το μαιντανό και την ματζουράνα και τέλος το κόλιανδρο
και απλά τα βράζουμε 5 λεπτά.
Μετά τα 5 λεπτά προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και τα μανιτάρια και τα βράζουμε 10 λεπτά χωρίς να σκεπάσουμε την κατσαρόλα.

Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα βάζουμε σε χωριάτικο ψωμί ζεστό.
Πολύ δυνατή γεύση και πάει τέλεια με κρασάκι.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.