- 1/2κ. μακαρόνια Νο 5
- 1 1/2 λίτρο φρέσκο γάλα
- 1κ. φέτα σκληρή
- 2 φλ.τσ. κεφαλογραβιέρα
- 6 αυγά
- 5 φύλλα κρούστας για πίτα
- 3 κσ βούτυρο
- 2 κσ ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι
|
- Βράζουμε για λίγο τα μακαρόνια,ίσα να μαλακώσουν λίγο.
- Τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ, όπου και προσθέτουμε το γάλα με τα αυγά,αφού πρώτα τα έχουμε χτυπήσει καλά.
- Τρίβουμε σε χοντρά κομμάτια τη φέτα και την προσθέτουμε στα μακαρόνια μαζί με την κεφαλογραβιέρα.
- Ρίχνουμε αλάτι με προσοχή λόγω των τυριών και μπόλικο πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί Νο 36-40 και στρώνουμε 3 φύλλα αφού βέβαια τα βουτυρώσουμε κι αυτά ανάμεσά τους.
- Απλώνουμε το μείγμα και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα,επίσης καλά βουτυρωμένα.
- Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα.
Εναλλακτικά,μπορούμε να φτιάξουμε και μια μακαρονόπιτα-τάρτα την οποία δε θα σκεπάσουμε με τα 2 φύλλα αλλά θα πασπαλίσουμε με μπόλικο κασέρι,ώστε να κάνει μια ωραία,τραγανή κρούστα.Καλή όρεξη!!!
|