Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μακάλο με φέτα


7
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 45 '
User Photo vana vana
Τοπικό φαγητό της Φλώρινας που έχει αρχίσει να γίνεται γκουρμέ και να σερβίρεται στα καλά εστιατόρια της πόλης. Αυτή είναι η βασική συνταγή και εγώ προσθέτω τυρί αλλά μπορείς να το κάνεις και με κρέας όπως θα γράψω παρακάτω.
Ετικέτες:μακάλο αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Άλλο
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

8 κουταλιές βιτάμ
8 κουταλιές αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
νερό
2 κουταλιές ξύδι
2 κομμάτια τυρί φέτα
1. Καβουρδίζουμε το βούτυρο με το αλεύρι σε σιγανή φωτιά ανακατεύοντας για ένα δεκάλεπτο περίπου ώσπου το αλεύρι να πάρει χρώμα καστανόξανθο.

2. Ρίχνουμε σιγά σιγά νερό όπως στη μπεσαμέλ και ανακατεύουμε συνέχεια ώσπου να γίνει ένας χυλός όχι πολύ νερουλός.

3. Προσθέτουμε λίγο αλάτι και πιπέρι και δυο κομμάτια φέτα τυρί.

4. Σβήνουμε το μάτι μόλις το τυρί μαλακώσει.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

User Photo Averel Averel
2013-05-12 12:12:49
το ανάποδο στην παρασκευή,όπως στα χωρια. Βάζουμε το αλεύρι και το λαδι και προσθέτουμε σιγα σιγά νερό :ρ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.