Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαγιάτικο θυμιατισμένο


9
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 45 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Πολλές φορές τα αρωματικά βότανα όταν ψήνονται στα κάρβουνα πικρίζουν και αλλάζουν τη γεύση των ψαριών (ή των κρεάτων) που ψήνουμε. Οπότε...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (9 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 φέτες μαγιάτικο, όχι πολύ λεπτές (περίπου 2-3 cm η κάθε μία)
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • δεντρολίβανο ξερό για το "θυμιάτισμα"
Ανάβουμε τα κάρβουνα και μόλις πυρώσουν λαδώνουμε πολύ καλά τη σχάρα και την αφήνουμε πάνω τους για να καεί.

Λαδώνουμε πολύ καλά και αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα.

Μόλις η φωτιά "καθήσει", μόλις δηλαδή αρχίσει να σχηματίζεται στάχτη πάνω στα κάρβουνα, ακουμπάμε τις φέτες του ψαριού πάνω στη σχάρα.

Όση ώρα ψήνονται, σηκώνουμε τη σχάρα και ανά διαστήματα ρίχνουμε πάνω στα κάρβουνα, ακριβώς κάτω από τις φέτες, αρκετό ξερό δεντρολίβανο, έτσι ώστε η σάρκα του ψαριού να απορροφήσει μόνο το άρωμά του και να μη πικρίσει.

Δεν γυρίζουμε τα φιλέτα συνεχώς γιατί θα διαλυθούν.

Ελέγχουμε με ένα μικρό μαχαίρι αν ψήθηκαν στο εσωτερικό τους και πριν χάσουν τα υγρά τους τα βγάζουμε προσεκτικά από τη φωτιά.

Σερβίρουμε με φρέσκο λευκό κρασί δεξαμενής (μη παλαιωμένο σε βαρέλι). Συνηθίζουμε να συνοδεύουμε τα ψάρια με λευκά κρασιά, (μη τανικά), γιατί οι τανίνες που περιέχουν τα κόκκινα δημιουργούν μια άσχημη, "ψαρίσια" επίγευση. Το συγκεκριμένο όμως ψάρι συνοδεύεται πολύ όμορφα και από μη τανικά ροζέ.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2010-11-18 21:03:08
παρε και απο μενα ενα μεγαλο ΜΠΡΑΒΟ dimitri και 5 σκουφια!!!!!!!!!!
User Photo persa persa
2010-11-18 19:19:12
μπραβο και ευχαριστούμε dimitris_m και για τα μυστικά της συνταγής αλλά και για μια ολοκληρωμένη παρουσίαση με κρασί στο γεύμα.- η σωστή επιλογή κρασιού αναδυκνύει το φαγητό και το αντίθετο επισης.

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.