Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαγειρίτσα 2


5
1


Μερίδες: 10
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Μια και αρχίσαμε τις μαγειρίτσες σας δίνω αυτή που φτιάχνω και μου αρέσει πιο πολύ από όσες έχω δοκιμάσει
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Αρνί
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (5 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 αρνίσια συκωταριά
5 μεγάλα μαρούλια
2 ματσάκια άνηθο
1 ματσάκι μαϊδανό
5 ματσάκια κρεμμυδάκια (και το άσπρο και το πράσινο χρησιμοποιούμε)
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
2 αβγά
χυμό από 3-4 λεμόνια

Το συκώτι δεν το χρησιμοποιώ στην μαγειρίτσα, το αφήνω για το κοκορέτσι ή για τις γαρδούμπες.
Ζεματάμε την συκωταριά και μετά την κόβουμε μικρά κομματάκια (κόβεται πολύ εύκολα με ένα ψαλίδι).
Καραθίζουμε τα κρεμμυδάκια και τα κόβουμε κομματάκια. Πλένουμε τα μαρούλια και κόβουμε τα φύλλα στη μέση ή στα τρία αν είναι πολύ μεγάλα. Τα δοκιμάζουμε μήπως είναι πικρά και αν ναι, τα ζεματάμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα τα κρεμμυδάκια. Τα αφήνουμε να μαραθούν λίγο και προσθέτουμε την κομμένη συκωταριά. Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον άνηθο και τον μαϊδανό που έχουμε ψιλοκόψει. Ρίχνουμε 2 ποτήρια νερό και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 30 λεπτά. Όταν έχει βράσει η συκωταριά, ρίχνουμε μέσα τα μαρούλια, αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε το φαγητό στη φωτιά μέχρι να βράσουν τα μαρούλια (δεν θέλουν πολύ ώρα αν είναι ζεματισμένα). Όταν είναι έτοιμο αβγοκόβουμε, το αφήνουμε να πάρει μια βράση για να ψηθεί το αβγό, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε στην άκρη μέχρι να γυρίσουμε από την Ανάσταση.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.