Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Μαγειρίτσα με μανιτάρια


11
0


Μερίδες: 8
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo neraida neraida
Ποτέ δεν μου άρεσε η κλασική εκδοχή της μαγειρίτσας, με αυτή όμως τη συνταγή φροντίζω και κρατάω την παράδοση για το βράδυ της ανάστασης!
Ετικέτες:μαγειριτσα, μανιτάρια, Πάσχα Διατροφή:Vegeterian
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Λαχανικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 4 φλιτζ. διάφορα μανιτάρια κομμένα σε φετάκια
  • 2/3 φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 φλιτζ. φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή καυτερή πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζ. κρασί λευκό ξηρό
  • 2 λίτρα σπιτικό ζωμό λαχανικών
  • 1 1/2 φλιτζ. μαρούλι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλιτζ. άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 αυγά
  • 1 κ.γ. corn flour
  • 5 κ.σ. χυμό λεμόνι
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με το κρεμμύδι μέχρι να πάρουν χρώμα.Βάλτε στο τηγάνι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και συνεχίστε το σοτάρισμα μέχρι να μαραθούν.Προσθέστε την καυτερή πιπεριά και σβήστε με το κρασί.
  • Μόλις πάρει το μείγμα 2-3 βράσεις προσθέστε το ζωμό, τα μαρούλια και το μισό άνηθο.Σιγοβράστε για 15 λεπτά. Σε ένα μπόλ χτυπήστε τα αυγά με 2 κ.σ. νερό το κορνφλάουρ και το μισό χυμό λεμονιού.Προσθέστε σιγά σιγά κουταλιές από τη βραστή σούπα και συνεχίστε να χτυπάτε τα αυγά.Όταν το μείγμα των αυγών γίνει πολύ καυτό αδειάστε το στην κατσαρόλα με τη σούπα, ανακατεύοντας και σιγοβράστε για 2 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς.Δοκιμάστε και προσθέστε και άλλο λεμόνι αν χρειάζεται.Πασπαλίστε με τον υπόλοιπο άνηθο και σερβίρετε τη σούπα αμέσως.

ΜΥΣΤΙΚΟ
Αν θέλετε χρησιμοποιήστε και μια χούφτα ξερά μανιτάρια porcini για περισσότερη γεύση.Μουσκέψτε τα σε χλιαρό νερό για 30 λεπτά ψιλοκόψτε τα και προσθέστε τα μαζί με το νερό τους στη σούπα καθώς βράζετε το ζωμό.

Σχόλια

User Photo StrangeEmily StrangeEmily
2011-04-06 00:01:01
Θα τη δοκιμάσω πριν το Πάσχα!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.