Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λυθρίνια με χόρτα στη γάστρα


11
0


Μερίδες: 2
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 40 '
User Photo Δημήτρης. Δημήτρ ης.
Λόγω διαφωνίας και έριδας περί της ορθής γραφής, διευκρινίζεται ότι η λέξη "λυθρίνι" γράφεται κανονικά με "υ" στην πρώτη συλλαβή αν και πολλοί τη γράφουν με "ι". Αλλά όπως και να γραφτεί, η γεύση είναι ίδια...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Κύρια πιάτα / Ψάρι
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (11 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 2 λυθρίνια (500-600 γρ το καθένα)
  • 3 ματσάκια φρέσκα κρεμμυδάκια με τα φύλλα τους
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι καυκαλίθρες
  • 1 ματσάκι σέσκουλα
  • 1 ματσάκι βλήτα
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι από το νερό στο οποίο θα ζεματίσουμε τα χόρτα
  • χυμό ενός λεμονιού
Πλένουμε καλά, ζεματίζουμε και κόβουμε τις καυκαλίθρες, τα σέσκουλα και τα βλήτα.

Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια και το μαϊντανό.

Ανακατώνουμε μαζί όλα τα χόρτα και τα μυρωδικά σε ένα σκεύος προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι.

Βάζουμε τα μισά μέσα στη γάστρα και τα στρώνουμε στον πάτο.

Πάνω εκεί ακουμπάμε τα λυθρίνια τα οποία έχουμε καθαρίσει και αλατοπιπερώσει.

Σκεπάζουμε τα λυθρίνια με τα υπόλοιπα χόρτα και μυρωδικά και περιχύνουμε με ένα ποτήρι από το νερό στο οποίο ζεματίσαμε τα χόρτα, ελαιόλαδο και το χυμό λεμονιού.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Στο ενδιάμεσο αν χρειαστεί προσθέτουμε ακόμα λίγο νερό από τα χόρτα.

Σχόλια

User Photo κλαρα κλαρα
2011-01-17 22:01:43
πολυ ωραια η συνταγη dimitri!!παρε και 5 σκουφακια για τη σωστη συλαβη που μας διευκρινησες,θα εβαζα στοιχημα οτι το λυθρινι γραφετε με ¨΄ι¨΄η ανορθογραφη.....χιχιχιχι
User Photo paprika paprika
2011-01-17 20:10:20
Τι ωραία αυτή η συνταγή για ψάρι!!! Εντελώς ιδαίτερη με τα χόρτα!!!!
User Photo mima mima
2011-01-17 18:35:14
Ξέρεις τι έχω φάει σήμερα; Ένα γιαουρτάκι, ένα μήλο και ένα πορτοκάλι. Τι λες, θα φτάσω σπίτι μου όταν σχολάσω;

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.