Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λουλουδένια κεκάκια.


15
1


Μερίδες: 12
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 30 '
User Photo Sokolatoula Sokolatoula
Αν θέλετε να δώσετε μια χαρούμενη νότα σ ένα απλό κέικ ή να προσθέσετε μια εύθυμη πινελιά στα παιδικά παρτάκια των παιδιών σας, σας προτείνω τα λουλουδένια κεκάκια.
Ετικέτες:Κέικ, παιδικά πάρτι Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Γλυκα - Επιδόρπια / Κέικ
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (15 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

Για 12 κεκάκια χρειαζόμαστε:
2 αυγά
175 γραμμάρια βιτάμ
1 κούπα ζάχαρη
1/2 κούπα γάλα
250 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1/2 κουταλάκι εσάνς βανίλια ή 2 βανίλιες
1/2 κούπα σταγόνες κουβερτούρα


Για τη διακόσμηση θα χρειαστούμε:
250 γραμμάρια μάρζιπαν (αμυγδαλόπαστα)
200 γραμμάρια άσπρη σοκολάτα
χρώματα ζαχαροπλαστικής
Χτυπάμε όλα τα υλικά του κέικ για πέντε λεπτά στη δυνατή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψάκι με υποδοχές και μοιράζουμε το κέικ.
Το ψήνουμε στους 175 βαθμούς με αέρα για 25 με 30 λεπτά.
Αφήνουμε λίγο τα κεκάκια να κρυώσουν και μετά τα ξεφορμάρουμε.

Διακόσμηση:
Χωρίζουμε την αμυγδαλόπαστα σε κομμάτια, ανάλογα με τα χρώματα που θα χρησιμοποιήσουμε. Καλύτερα να βάλετε χρώμα σε μορφή τζελ για να μη χαλάσει η υπόσταση της αμυγδαλόπαστας.
Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε λεπτό φύλλο και με κουπ πατ κόβουμε μικρές και  μεγάλες μαργαρίτες, καρδούλες, πεταλούδες και φυλλαράκια.
Λιώνουμε τη σοκολάτα και αλείφουμε τα κεκάκια.
Πάνω σε κάθε κεκάκι βάζουμε ένα λουλουδάκι και ένα ή δύο φύλλα τα οποία έχουμε στερεώσει πάνω σε οδοντογλυφίδες. (Αλείφουμε με σοκολάτα τις οδοντογλυφίδες, κολλάμε πάνω τα φύλλα μας και καρφώνουμε πάνω στα κεκάκια).
Το αποτέλεσμα θα ενθουσιάσει τους μικρούς μας φίλους.


ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!

Σχόλια

User Photo Sokolatoula Sokolatoula
2010-10-02 10:23:16
Να τα χαλάσετε...Γιατί να μην τα χαλάσετε; Αν δεν τα φάτε πως θα φτιάξω κάτι άλλο εγώ; Μαζέψτε όλα τα πιτσιρικάκια που γνωρίζετε και ελάτε να τους μοιράσουμε.:-))
User Photo drakos drakos
2010-10-01 17:54:14
Δεν σου κανει καρδια να χαλασεις τετοια ομορφια.......
User Photo Trinity Trinity
2010-10-01 16:02:27
Όντως είναι η χαρά της πιτσιρικαρίας!!!!!!τέλεια!!!δεν θες να τα φας για να μη τα χαλάσεις!!!!!!!!η αμυγδαλόπαστα είναι σαν την ζαχαρόπαστα???δηλ. δεν θα μαρέσει??
User Photo paprika paprika
2010-10-01 15:54:17
Σοκολατούλα μου, τα κεκάκια σου, είναι η χαρά της πιτσιρικαρίας!!!!! Μπράβο!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.