Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λουκουμάδες τυριού


12
0


Μερίδες: Ανάλογα..
Χρόνος ετοιμασίας: 30 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo mariana mariana
Τυρολουκουμαδάκια εύκολα στην παρασκευή και ακόμη πιο εύκολα στο φάγωμα!!
Ετικέτες:Αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Τυριά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (12 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

  • 400 γρ. τυρί της αρεσκείας μας (φέτα, κασέρι, γκούντα)
  • 1/2 κιλό αλεύρι που φουσκώνει (φαρίνα)
  • 2 αυγά
  • 100 γρ. σουσάμι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • νερό
  • Οδοντογλυφίδες
  • Κόβουμε το τυρί μας σε κύβους και το περνάμε σε οδοντογλυφίδες
  • Σε ένα σκεύος ρίχνουμε το αλεύρι, τα αυγά και το σουσάμι
  • Προσθέτουμε όσο νερό χρειαστεί και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένα κουρκούτι ελαφρώς δεμένο
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 1/2 ώρα
  • Επειτα βουτάμε το τυρί με την οδοντογλυφίδα στο κουρκούτι και τα τηγανίζουμε στη φριτέζα ή σε τηγάνι σε λάδι που έχει κάψει
  • Μόλις ροδοκοκκινίσουν βγάζουμε από τη φριτέζα ή το τηγάνι και στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι
  • Σερβίρουμε και καλή μας όρεξη!!

Σχόλια

User Photo λιζα λιζα
2009-08-03 17:35:17
Σε ευχαριστώ mariana!
User Photo mariana mariana
2009-08-02 23:13:11
Καθόλου χαζή ερώτηση αφού δεν υπάρχει photo. Μαζί τηγανίζεται, η οδοντογλυφίδα μένει κι έτσι διευκολύνει στο φάγωμα όταν βγεί το τυρολουκουμαδάκι
User Photo λιζα λιζα
2009-08-02 11:10:20
mariana μ'αρέσει πολύ αλλά δεν μου λες? αφού περάσουμε την οδοντογλυφίδα με το τυρί στο κουρκούτι, όταν το ρίξουμε στη φριτέζα ο λουκουμάς φεύγει εύκολα απ'την οδοντογλυφίδα ή τον τηγανίζουμε μαζί? Όλο χαζές ερωτίσεις κάνω τελικά!!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.