Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λουκάνικα Νυρεμβέργης τηγανιτά


6
0


Μερίδες: 4
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 20 '
User Photo qslv qslv
Ιδανικά για μπυροκατανύξεις.
Ετικέτες:λουκάνικα, γερμανικά, νυρεμβέργη, herbstfest Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Συνοδευτικά / Συνοδευτικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (6 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

12 λουκανικάκια Νυρεμβέργης (Nürnbergwürste) -τα βρίσκουμε εύκολα σε πολυκαταστήματα Γερμανικών συμφερόντων. Έχουν χαρακτηριστικό υπόλευκο χρώμα με στίγματα και είναι λεπτά.
ελαιόλαδο
1 μπουκάλι μπύρα Erdinger Dunkel ή Warsteiner Dunkel
αλάτι
πιπέρι άσπρο
πιπέρι κόκκινο όχι τριμμένο
πιπέρι πράσινο όχι τριμμένο

φύλλα μαρουλιού
πατατάκια BBQ
πάπρικα
μουστάρδα
1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι ή κατσαρολάκι, και το αφήνουμε να κάψει (να κάνει φυσαλίδες).

2. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι άσπρο στα λουκάνικα.

3. Μόλις συμβεί αυτό, βάζουμε τα λουκάνικα κατευθείαν στο σκεύος χωρίς να τα ξεπλύνουμε.

4. Σε σύντομο χρόνο ρίχνουμε αρκετή μπύρα ώστε να μη βλέπουμε τα λουκάνικα.

5. Προσθέτουμε αρκετούς κόκκους πιπεριού στο σκεύος.

6. Περιμένουμε γυρίζοντας τα λουκάνικα ανά τακτά διαστήματα, ώσπου να μείνει μόνο το λάδι.

7. Τότε είναι που θα τηγανιστούν τα λουκάνικα. Πρέπει να είμαστε επιδέξιοι στο γύρισμα γιατί καίγονται πολύ εύκολα.

8. Τα λουκάνικα είναι έτοιμα όταν λάβουν γλυκό κεραμμυδί/καφέ χρώμα. Τότε θα πρέπει να έχει μείνει απειροελάχιστο λάδι στο σκεύος.

9. Βγάζουμε τα λουκάνικα και τα τοποθετούμε πάνω στα φύλλα μαρουλιού τα οποία έχουμε στρώσει σε πιατέλα.

10. Συνοδεύουμε με πάπρικα, μουστάρδα και πατατάκια.

Σχόλια

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.