Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λουκάνικα με πιπεριές


7
0


Μερίδες: 6
Χρόνος ετοιμασίας: 15 '
Χρόνος ψησίματος: 60 '
User Photo mima mima
Νόστιμο, βαρύ, χειμωνιάτικο, καυτερό
Ετικέτες:αλμυρό Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ορεκτικά / Κρεατικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (7 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 κιλό λουκάνικο χωριάτικο καυτερό
1 κιλό πιπεριές πράσινες (κέρατο) και φλωρίνης (σε ό,τι αναλογία μας αρέσει)
2 πατάτες μέτριες
1/2 ποτήρι νερού ελαιόλαδο
1 ποτηράκι του κρασιού κόκκινο γλυκό κρασί
1 κουταλιά της σούπας τοματοπελτέ
ελάχιστο αλάτι
πιπέρι
Κόβουμε το λουκάνικο σε κομμάτια μήκους 3 εκατοστών. Ανοίγουμε τις πιπεριές κατά μήκος και αφαιρούμε τους σπόρους. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σε φέτες. (Θέλουμε να λιώσουν για να είναι πηχτή η σάλτσα)
Σε μια κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι, βάζουμε το λάδι και μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά μας. Ανακατεύουμε μέχρι να μαραθούν οι πιπεριές και σβήνουμε με το κρασί.
Διαλύουμε τον τοματοπελτέ σε ένα ποτήρι νερό και το προσθέτουμε στο φαγητό. Ρίχνουμε ελάχιστο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Προσθέτουμε άλλο ένα ποτήρι νερό, χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να βράσει, μέχρι να σωθεί το νερό και να μείνει μια πηχτή σάλτσα.
Αν έχουμε ζυμωτό ψωμί, ψήνουμε από μια φέτα για κάθε πιάτο, βάζουμε γύρω κομματάκια λουκάνικο και πάνω από το ψωμί, τις πιπεριές με την σάλτσα.
Καλή επιτυχία και καλή όρεξη.

Σχόλια

User Photo mima mima
2010-01-18 09:40:11
Kαι βέβαια μπορείς. Θα έχεις το ίδιο αποτέλεσμα
User Photo vana vana
2010-01-16 19:39:31
Mίμα μου αν δεν έχω καυτερό λουκάνικο μπορώ να βάλω μπούκοβο;
User Photo mariana mariana
2010-01-16 00:01:32
Και στην υγειά μας με ένα καλό κόκκινο κρασάκι!!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.