Cooktherapy, recipes, συνταγές > Home
Εισαγωγή Φωτογραφιών

Λινγκουίνι Καρμπονάρα


10
0


Μερίδες: 4-5
Χρόνος ετοιμασίας: 5 '
Χρόνος ψησίματος: 15 '
User Photo natnat natnat
Μια παραλλαγή της αυθεντικής καρμπονάρας...
Ετικέτες: Διατροφή:Γενική
Κατηγορίες:Ζυμαρικά & Ρύζι / Ζυμαρικά
Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να γίνεις φίλος της συνταγής.

Φίλοι της συνταγής (10 συνολικά)

Υλικά

Εκτέλεση

1 πακέτο linguini

8-10 φέτες μπεϊκον

1 σκελίδα σκόρδο

1 αυγό

350ml κρέμα γάλακτος

Τριμμένο τυρί παρμεζάνα

Λίγη κεφαλογραφίερα γλυκοπικάντικη (ή πεκορινο)

Λίγο ελαιόλαδο (αν χρειαστεί)

Αλάτι, πιπέρι

Για αυτή τη συνταγή ιδανικά χρειαζόμαστε ένα γουοκ και μια απλή κατσαρόλα για το βράσιμο των λιγκουίνι. Αν δεν υπάρχει γουοκ τότε μια βαθιά κατσαρόλα.

Κόβουμε το μπεϊκον σε κυβάκια και το τσιγαρίζουμε, σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσει, στο γουοκ μαζί με μια ολόκληρη σκελίδα σκόρδο, προσθέτουμε φρεσκοτριμμένο πιπέρι και λίγο ελαιόλαδο αν κολλήσει το μπεϊκον.
Αφού αφαιρέσουμε τη σκελίδα σκόρδου προσθέτουμε την κρέμα στο γουοκ σε επίσης χαμηλή φωτιά έτσι ουτώς ώστε να μη βράσει αμέσως. Στο μεταξύ βράζουμε τα μακαρόνια αφού έχουμε αλατίσει το νερό. Τα βράζουμε τόσο όσο να είναι αλ ντέντε. Χτυπάμε ένα αυγό και του προσθέτουμε λίγη παρμεζάνα, την κεφαλογραβιέρα και το τριμμένο πιπέρι. Δυναμώνουμε τη φωτιά στην κρέμα, και αφού πάρει βράση ρίχνουμε το μείγμα αυγού και το ανακατεύουμε συνέχεια για 3' περίπου. Προσθέτουμε τα μακαρόνια μέσα στο γουοκ σιγά σιγά χωρίς να τα σουρώσουμε. Ανακατεύουμε με τη σάλτσα για να δούμε αν σηκώνει να προσθέσουμε όλα τα μακαρόνια. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι μαλακό και ζουμερά κρεμώδες. Πασπαλίζουμε το πιάτο μας με παρμεζάνα, κατά βούληση, και σερβίρουμε την καρμπονάρα μας ζεστή.

Tip : Προσθέτουμε στη σάλτσα μας λίγες κουταλιές βραστο νερό από τα μακαρόνια.

Σχόλια

User Photo natnat natnat
2010-12-28 17:16:15
Ευχαριστώ πολύ :) Καλή όρεξη!
User Photo Antzela Antzela
2010-12-28 17:13:25
Δε μπορω να αντισταθω!!!!!!!!!! Και οι 5 σκουφοι ειναι ολοι δικοι σου!

Παραλλαγή συνταγής

Πρέπει να συνδεθείς για να μπορείς να προσθέσεις σχόλια.